Verebes István lemondott a Mikroszkóp éléről

Vágólapra másolva!
Verebes István 11 hónapnyi munka után feláll a Mikroszkóp Színpad igazgatói székéből - értesült a Blikk. A Nagymező utcai színház dolgozói még nem kaptak hivatalos értesítést, Selmeczi Tibor, a színház korábbi megbízott igazgatója a kabaréműfaj megszűnésétől tart.
Vágólapra másolva!

Verebes István 2010. február 1-jén vette át a Mikroszkóp Színpad vezetését azzal a céllal, hogy átalakítja a korábban Sas József által fémjelzett intézményt. Ennek volt a jele az arculatváltás is, a színház ezután Kabaré 24 szlogennel várta a nézőket. Verebes István blogjából viszont már korábban kiderült, hogy nem elégedett helyzetével, sokszor panaszkodott arra, hogy nem szereti az igazgatói pozícióval járó teendőket.

A színház névtelenül megszólaltatott humoristái a Blikknek azt mondták, Verebes István felmondásával kérdésessé vált a színház fennmaradása. Csomós Miklós, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke azt nyilatkozta, Verebes ezt az évadot még befejezi, utána a közgyűlés használatbavételi pályázatot ír ki.

Selmeczi Tibor, aki Sas József bírósági perét követően (2009. december 31-ig) megbízott igazgatója volt az intézménynek, a felmondás okait találgatva azt mondta: "rövid pórázon nagyon szegényen kellett léteznie a színháznak". Verebes István korábban már beszélt arról, hogy anyagi problémái vannak a Mikroszkóp Színpadnak: "A költségvetésünk arra elegendő, hogy fenntartsuk a színházat. És meg kellene tartani a régi nézőket, újakat kellene idecsábítani: ilyen jegyárak mellett nagyon nehéz" - mondta a humorista-igazgató még októberben.

A Blikk cikke azt sugallta, a színház látogatottsága meredeken zuhant, miután Verebes István átvette a színház irányítását. A lemondott igazgató viszont csütörtök reggel a Klubrádióban cáfolta, hogy azért mondott volna fel, mert kevés lenne a Mikroszkóp Színpad látogatója. Arra hivatkozott, a Mikroszkóp kapja a legkisebb színházi támogatást: szerint 40-50 székkel nagyobb színházak négyszer ennyi támogatást kaptak. Verebes István úgy fogalmazott: ilyen korülmények között nem tudja vállalni a felelősséget, és nem akar színészeket elbocsátani.