Még több kép a 20. századból: bővül a Fortepan

Vágólapra másolva!
Ezerötszáz új fotóval bővült a 20. század magántörténelmét bemutató Fortepan nevű oldal. Az augusztusban elindult site-on további újdonságok is megjelentek: a képekről is kiderülnek információk, és a fotókat adományozók sorozataira is lehet klikkelni. Továbbra is ingyen.
Vágólapra másolva!

Képekkel és technikai fejlesztésekkel is bővült a Fortepan, a 20. századot bemutató ingyenes fotónézegető -és letöltő oldal. A múlt század 90 évét feldolgozó oldal 5000 képpel indult augusztus végén.

A fejlesztők közleményéből kiderül, hogy az eltelt időszakban több fényképet kaptak, amelyek egy részét feltették az oldalra. Így közel 1500 új fotót lehet böngészni és letölteni ingyen, nyomdai minőségben. Az új képek a beletagozódtak a gyűjteménybe, de a "Friss" menüpont alatt külön is láthatók.

Az oldal a 20. század magántörténelmét mutatja be képekben: 30-40 ezer, főleg lomtalanításon talált, kidobott képből válogatta ki Szepessy Ákos és Tamási Miklós. A képek ingyenesen letölthetők és bárki által felhasználhatók. (Erről bővebben itt olvashat.)

Újdonság, hogy több kép jobb sarkában jelenik meg egy kis "i" betű, erre klikkelve a fotó helyszínéről, a kép témájáról vagy a készítőről bukkannak fel információk. Ezeket az oldal megjelenése után elindult megfejtési mozgalom fórumozói gyűjtötték össze.

A fejlesztett változatban az is lehetővé vált, hogy a fotókat adományozó/készítő/gyűjtő saját sorozata külön is láthatóvá váljon. A bal alsó sarokban felsorolt nevekre kattintva lehet megnézni, ki mit szeretne rajtunk keresztül megmutatni az olvasónak - áll a közleményben.