Kortárs japán remekművek a Várban

Vágólapra másolva!
Képek nyugati hatással és anélkül: összesen négyszáz kortárs japán festészeti remekmű két kiállításra bontva a Budapesti Történeti Múzeumban. A második rész pénteken kezdődik.
Vágólapra másolva!

A kortárs japán festészet remekeit mutatja be a Heart Art Budapesten című kiállítás a Budapesti Történeti Múzeumban, a Budavári Palota E épületében. A 400 művet bemutató kiállítás második része november 5-től tekinthető meg. A szervezők ígérete szerint egyrészt a nyugati művészet hatásával lehet megismerkedni a mai kortárs japán művészet hagyományos műfajaiban; a másik hangsúly a távol-keleti és japán hagyományos művészeti alkotásokon van - a fekete tusfestményektől a kalligráfiákon át az iparművészeti tárgyakig.

A kiállításon szereplő alkotókat a Heart Art Comminication megbízásából, egy japán kortárs művészeti kuratórium választotta ki. A kiállításon eltérő generációkhoz tartozó művészek szerepelnek az egészen fiataloktól a hetvenes éveiben járókig. A kiállítás fő célja a sajtóanyag szerint a Magyarország és Japán közötti kulturális kapcsolatok fejlesztése, a kulturális különbségek megértése. A kiállítás első része november 2-ig tartott, a második rész november 5-én nyílik. A kiállítássorozat november 16-án zár.

Heart Art - Japán kortárs művészeti kiállítás
1014 Budapest, Szent György tér 2.
Budavári Palota E épület
2010. november 5. - november 16., 13.00 óra
További infó itt.