Mucsi Zoltán Háy-darabban a Bárkában

Vágólapra másolva!
Háy János Nehéz című drámájának ősbemutatója lesz pénteken a Bárka Színházban. A darab főhőse Mucsi Zoltán, témája a vidékről a fővárosba került fiatalember megpróbáltatásai, rendezője Bérczes László.
Vágólapra másolva!

Pénteken, október 22-én este 7-kor mutatja be a Bárka Színház Háy János Nehéz című drámáját. A darab rendezője Bérczes László, a főszerepben Mucsi Zoltán. A színház tájékoztatója szerint "Háy sajátos nyelve, humorát még őrző, egyre szikárabb és szigorúbb fogalmazása a komédia színeit felcsillantó sötét magyar tragédiát ígér".

A történetről a következőket írták: a Nehéz főhőse Háy János mindenkori főhőse: a vidékről tizenévesen Budapestre kerülő fiatalember, aki szülei egyetértésével, sőt támogatásával megszakítja a végtelennek tűnő családi láncot, kiszakad az otthoni fészekből, "különb" lesz, mint ősei, megváltja a nemzetséget stb. Aztán az illúziók kicsorbulnak, régi otthonát elveszíti, újat a nagyvárosban nem lel, noha minden próbálkozása arról szól, hogy megteremtse saját életét.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Háy János

A darab trailerét itt lehet megnézni. Az ősbemutatót október 25-én és 31-én valamint november 5-én, 8-án és 23-án további előadások követik.