Lefújta jubileumi turnéját a Yes

Vágólapra másolva!
A veterán Yes együttes idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját, melynek kapcsán nagyszabású turnéra indultak volna. Ennek észak-amerikai állomásait viszont Jon Anderson súlyos tüdőbetegsége miatt most kénytelenek lefújni.
Vágólapra másolva!

A Yes amerikai rajongói bármennyire szerették volna, kedvenceiket még egy jó ideig nem láthatják színpadon.

A zenekar ugyanis a korábban meghirdetett jubileumi turnéját Jon Anderson betegsége miatt nem tudja végigcsinálni, így az észak-amerikai dátumokat törölniük kellett. A 63 éves énekes múlt hónapban került kórházba egy súlyos asztmás roham után, ahol felvilágosították orvosai, hogyha az elkövetkezendő hat hónapot nem szigorú pihenéssel tölti el, könnyen végezheti rosszabbul is. Állapota azóta sem javult látványosan, így mostanra meghozták zenekarilag a döntést, a nyárra meghirdetett észak-amerikai turnét elhalasztják.

"Szeretném, ha mindenki tudná, hogy borzasztóan csalódott vagyok, hogy így alakultak az események" - nyilatkozta Anderson. "Alig vártam, hogy újra a Yes rajongók körében ünnepeljük meg a karrierünket, de ahogy ezt tudjuk, az egészség mindenek előtt áll" - fűzte hozzá szomorúan az énekes.

A brit progresszív rock zászlóshajója, a Yes idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját. Utoljára 2004-ben jártak Észak-Amerikában, az idei turné július 12-én a kanadai Quebec városában vette volna kezdetét.