Bob Dylan festményeiből nyílik kiállítás Londonban

Vágólapra másolva!
110 millió eladott lemeze nem minden számára, hiszen Bob Dylan még rajzol és fest is: a legandás amerikai énekes-dalszerző 80 alkotása szombattól egy hónapon át tekinthető meg a londoni Halcyon galériában.
Vágólapra másolva!

A Drawn Black Series című tárlat a Bob Dylan grafikai-festészeti tevékenységének szentelt eddigi legjelentősebb kiállítás.

Az 1989 és 1992 között, turnéi szüneteiben felvázolt és megfestett képek között akad csendélet, Van Gogh napraforgóihoz hasonló virágtémával, szállodai szobák motívumai által ihletett grafika, tájkép és portré - de aktkép is.

A most 67 éves művész nevetségesnek tartja csodálóinak és kritikusainak próbálkozását, hogy a képekből következtessenek személyiségére: "Fogalmuk sincs arról, hogy ki vagyok" - magyarázta el a Times-nak egy interjúban, amelyet Dániában adott jelenlegi turnéja során. "Minden képem más üzenetet közvetít, az alkalmazott színektől függően" - mondta a zenész-festő, aki még nem tudja, tud-e időt szakítani arra, hogy Londonba látogasson a kiállítására.

Mindenesetre a kiállítás nagy siker, Dylant festőként is elfogadják a kritikusok, az Independent például "helyenként brilliánsnak" nevezi munkáit.