A Portishead újra pihenni készül

Vágólapra másolva!
Hiába tért vissza idén új lemezzel közel egy évtizedes kihagyás után a Portishead, a csapat újra eltűnni készül. A koncertszínpadokon egy jó ideig nem láthatjuk újra a triót, legközelebb ugyanis csak jövőre szándékoznak turnézni az új lemez anyagával.
Vágólapra másolva!

A Portishead 2008-ban már biztosan nem lép többet színpadra. Legalábbis ezt adták hírül a napokban, a terveik szerint 2009-ban van legközelebb esélye annak, hogy színpadra álljanak és legújabb lemezük anyagával turnézzanak. Mindezt a döntést azután hozták, hogy közel egy évtizedes kihagyás után idén - alig pár hete - új stúdióalbummal, a szimplán hármas számra keresztelt Third albummal tértek vissza. Ezzel az újabb eltűnéssel valószínűleg nem kevés rajongójuknak okoznak most újból csalódást.

"Nem hiszem, hogy idén újabb fellépéseket vállalnánk, talán majd jövőre" - nyilatkozta Adrian Utley, a Portishead gitárosa.

A zenekar még idén év elején jelentette be, hogy turnézni kíván, de úgy látszik csak az év első felét szánták a koncertezésnek, és inkább megint visszavonulót fújnak. Jó hír lehet viszont sokaknak, hogy a Third egyik dala, a The Rip a Radiohead-nek is olyannyira megtetszett, hogy gyorsan készítettek belőle egy feldolgozást. Colin Greenwood basszusgitáros pedig még rögzítette is az öltözőjükben ezt a megható pillanatot, ami úgy látszik a Portisheadnek is bejött.

"Thom nagyon kiválóan énekli a dalt. Tényleg jó lett!" - fűzte hozzá Utley a feldolgozásról.