Al Green életműdíjat kap

Vágólapra másolva!
A soul zene egyik koronázatlan királyát hamarosan életműdíjban részesíti az amerikai Black Entertainment TV (BET) éves Hip-Hop díjátadója. A már 62 esztendős énekes a mai napig meghatározó alakja a műfajnak. A díjátadó persze az aktualitások körül mozog, a legtöbb idei jelöléssel bíró fekete zenész, T-Pain lett: öt kategóriában esélyes az elismerésre.
Vágólapra másolva!

Június 24-én rendezik az amerikai fekete zenei élet legrangosabbnak tartott díjátadóját, a Black Entertainment TV (BET) Hip-Hop díjkiosztóját. A gála egyik legnagyobb esélyese idén T-Pain lett, aki öt kategóriában kapott nominációt. Három előadóval is közösen jelölt például a legjobb közreműködés kategóriában, Chris Brown Kiss Kiss, Flo Rida Low és Kanye West Good Life című dalaiban hallhatjuk a rappert. Ezenkívül esélyes közönségdíjra, a Brown c. dala kapcsán, valamint Kanye West Good Life című klipje kapcsán is díjra számíthat, mint az év videóklipje nomináltjai között.

"T-Pain mindenhol ott van. Öt jelölést is kapott, holott egyik sem a saját munkája" - jegyezte meg némi iróniával a BET egyik szervezője, Stephen Hill. Szintén komoly esélyekkel nézhet a gála elébe Kanye West és Keyshia Cole, akik 3-3 jelölést kaptak, míg Mary J Blige, Alicia Keys és a friss felfedezett Flo Rida két-két díjért küzdhet meg.

Egy kategória győztese pedig már most biztos, és a nominációkkal együtt meg is nevezték az idei esztendő életműdíjasát: a soul műfaj egyik koronázatlan királya, Al Green veheti át az elismerést. A 62 éves énekes főleg a '70-es évek elején, közepén ért komolyabb sikereket, több lemezét is a műfaj klasszikusai között szokás emlegetni. Al Green mellett a neves producer, Quincy Jones is a BET elismerésében részesül: ő humanitárius munkáiért vehet át díjat június 24-én este. A rendezvény egyébként fellépők tekintetében sem szűkölködik, ott lesz például Nelly, de Lil' Wayne, Mary J. Blige és Mariah Carey is a tervek szerint színpadra lép az esemény során.