Vágólapra másolva!
John Lennon fia és Yoko Ono beperelte az egyik filmes produceri csapatot, miután jogosulatlanul használták fel egy dokumentumfilmhez Lennon egyik legismertebb felvételét, az Imagine-t. Az Expelled: No Intelligence Allowed című kisfilm készítői szerint Yoko Ono pont a szabad véleménynyilvánításukat próbálja megakadályozni ezzel a perrel.
Vágólapra másolva!

John Lennon örökösei, fia és özvegye, Yoko Ono úgy döntöttek, hogy perre lépnek egy filmes csapat ellen, akik engedélyük nélkül használták fel egy dokumentumfilmhez Lennon egyik legnagyobb slágerét, az Imagine-t. A per a filmkészítő Premise Media Corporation, a C & S Production LP és a Rocky Mountain Pictures ellen indult nem vagyoni károkozás ügyében.

Az Expelled: No Intelligence Allowed címre keresztelt dokumentumfilm egyébként alig pár hete került bemutatásra az amerikai mozikban. Főszereplője Ben Stein színész, aki évekkel ezelőtt Richard Nixon elnök egyik főtanácsadójaként, és beszédeinek írójaként tengette napjait. A film azokról a támadásokról szól, ami azokat a tudósokat és tanárokat éri, akik a Darwin-i evolúciós elméletet részben tagadni próbálják. A Lennon-dallal kapcsolatban a producerek állítólag azért nem kérelmezték meg korábban a jogokat, mert úgy gondolták, hogy a szám jóhiszemű használata kommentárként vagy egyfajta kritikaként elfogadható lesz a jogtulajdonosoknak is, hiszen maga a dal is erről szól.

"Őszintén szólva, csalódottak vagyunk, hogy Yoko Ono és társai a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogainkat próbálják meggátolni az Imagine kapcsán" - kommentálta az esetet a produceri csapat.