Utazó fesztivált indít a Mötley Crue

Vágólapra másolva!
Utazó hard rock fesztivált indít az amerikai Mötley Crue együttes a nyáron. A több mint negyedszázada alakult, hard rockot, heavy metált és glam rockot játszó zenekar több eredeti taggal vág neki a kalandnak és új lemezt is megjelentet hamarosan.
Vágólapra másolva!

A zenekar a Crüe Fest 08 nevet viselő utazó fesztivál tervét kedden jelentette be. Az elképzelések szerint 41 észak-amerikai várost érint majd a sorozat, amely július 1-jén indul Floridából.

Az eredeti felállás vesz részt a koncerteken, vagyis - Vince Neil frontemberen kívül - Nikki Sixx basszusgitáros, Mick Mars gitáros és Tommy Lee dobos alkotja majd a zenekart. A fesztiválon a Mötley Crüe mellett fellép egyébként a Papa Roach és a Buckcherry is, a turné szervezője pedig a Live Nation ügynökség.

A nem éppen úri viselkedésről ismert társulat némi szünet után 2004-ben alakult újjá és 2006-ban az Aerosmith-szel turnézott. A nyolcvanas években jó néhány lemezük és daluk került a listák élvonalába, különösen emlékezetes albumuk a Girls, Girls, Girls és a Dr. Feelgood - ez utóbbi vezette a Billboard 200-as albumlistáját.

A június 17-én boltokba kerülő lemezük címe Saints of Los Angeles lesz (a korábbi hírek The Dirt-ről szóltak). Mind a négy eredeti tag közreműködött elkészítésében és az anyag jól illusztrálja a Mötley Crüe "régi és új iskoláját" - fogalmazott a zenekar közleménye. A botrányhős dobos, Tommy Lee egyébként tavaly ősszel kilépett ugyan a zenekarból, de Vince Neil legutóbbi nyilatkozata szerint nemcsak az új lemezen, de a turnén is ő fog majd dobolni. Az együttes legutóbb 2000-ben adott ki új anyagot tartalmazó korongot, újjáalakulásuk évében megjelent egy válogatásuk.