Nem fogynak a jegyek a Glastonbury fesztiválra

Vágólapra másolva!
Idén nem kapkodták el a Glastonbury Fesztivál jegyeit, ami a rendezvény történetében az első olyan esztendő, hogy az első nap nem kelt el az összes belépő. A szervezők szerint az elmúlt évek rossz időjárási viszonyai miatt esett vissza az érdeklődés a britek egyik legnagyobb zenei fesztiváljára.
Vágólapra másolva!

Rossz előjel lehet a többi fesztivál számára a Glastonbury idei tapasztalata. A fesztivál történetében először a jegyek meghirdetése után egy nappal is maradt még bőven belépő, a 137 500 db jegyből mindösszesen 100 ezer ment el az első napon.

Ez persze hazánkban nem okozna csalódást a szervezőknek, de Angliában az általános tapasztalat, hogy órák alatt elkapkodják a jegyeket. A szervezők most a korábbi évek rossz időjárási viszonyaira próbálnak apellálni, de az is meglehet, hogy pusztán kezd bekövetkezni az a folyamat, amit már sokan megjósoltak, hogy a fesztiválozás is egyre kevesebb embert fog vonzani idővel.

"Azt hiszem, három sáros-lucskos év meghozta a maga eredményét, de azért ez a 100 ezer eladott jegy sem rossz szám" - nyilatkozta Michael Eavis, a Glastonbury egyik szervezője.

"Pláne nem, ha azt nézzük, hogy mindez egy vasárnap reggeli eladásból származik. Nem beszélve arról, hogy még azt sem tudják, hogy ki fog fellépni idén, hiszen többségüket még be sem jelentettük"- fűzte hozzá Eavis.

Ami viszont már tudható, hogy ott lesz húzónévként Jay-Z, a Verve és a Kings of Leon. De a jól ismert nevek mellett fellép a British Sea Power, a Futureheads és olyan zenészlegendák is tiszteletüket teszik, mint Leonard Cohen vagy Neil Diamond. A teljes fellépőlista a tervek szerint május 1-jén kerül nyilvánosságra.