Leona Lewis történelmet írt Amerikában

Vágólapra másolva!
Leona Lewis újabb amerikai sikert könyvelhet el. Debütáló albuma, a Spirit címre keresztelt korong azonnal az amerikai lemezeladási lista elejére került, ezzel Leona lett az első brit női előadó, akinek a lemeze a megjelenés hetében rögvest a dobogó tetején debütált.
Vágólapra másolva!

Leona Lewis nem mindennapi fogadtatásban részesül az amerikai féltekén. Az Egyesült Államok szinte valamennyi rádiós listáját meghódította az X Factor című tehetségkutató műsor felfedezettje az elmúlt hónapokban a Bleeding Love című felvételével. A dal sikerét most a debütkorong is követi: a megjelenés hetében a Spirit címre keresztelt anyag azonnal az első helyre került, ezzel Leona lett az első brit énekesnő, akinek a lemeze a debütáló héten máris az 1. helyet szerezte meg.

A Spirit a Billboard magazin információi szerint 205 ezer példányban fogyott a múlt héten, ezzel az eredménnyel lett Leona az első a Billboard listán. Egyébként az utolsó brit énekesnő, akinek sikerült megszereznie hasonló pozíciót a tengerentúli listán, az még 1986-ban Sade volt, akinek Promise című lemeze eljutott a dobogó élére, bár ez sem az első héten sikerült neki.

Leona menedzsere, Simon Cowell, aki még annak idején az X Factor zsűritagjaként figyelt fel a fiatal lányra, érthetően örült ennek a rendkívüli eredménynek: "Amit Leona mostanra elért, óriási eredmény. A legerősebb piacra betörni és rögtön az első helyet megszerezni, egyszerűen felfoghatatlan számunkra."

Lewis ismertségét az angol X Factor tehetségkutatónak köszönheti, melynek a 2006 év végi szériájából került ki győztesként. Debütáló lemeze, a Spirit múlt novemberben látott napvilágot szülőhazájában, ahol sikeresen megdöntötte az Arctic Monkeys korábbi lemezeladási rekordját, így Angliában is a legjobban fogyó debütlemeznek számít 375 ezer eladott példánnyal az első héten. A fiatal tehetséget ezalatt a rövid idő alatt négy Brit Awardra jelölték, bár egyiket sem ő hozta el végül. Lewis amerikai sikereinek hátterében főleg Simon Cowell segédlete, valamint az a lemezszerződés áll, amit Clive Davisnek köszönhet a lány. Davis korábban olyan nagy nevek karrierét indította el mint Whitney Houston, Alicia Keys vagy Justin Timberlake. Lewis sikereinek köszönhetően most egyre inkább erősíti a brit előadók nevét a tengerentúlon, csatlakozva ezzel kollégáihoz, Amy Winehouse, Natasha Bedingfield, Lily Allen vagy épp Corinne Bailey Rae amerikai sikereihez. Hasonló jövőt jósolnak sokan az őt követő fiataloknak, Duffynak, Estelle-nek és Adele-nek is, akik várhatóan nagy eséllyel indulnak neki a nemzetközi térhódításnak.