Reptéri káoszban veszett oda héthavi munka

Vágólapra másolva!
Igencsak pórul járt Calvin Harris egy amerikai kiruccanásából visszatérve. Az énekes-producer csomagja is odaveszett a londoni Heathrow repülőtér pár nappal ezelőtti leállásakor lezajlott káoszban. A legnagyobb baj, hogy a csomagban található laptopján volt legújabb lemezének teljes anyaga, amiből csak egy példány volt.
Vágólapra másolva!

Az egyre népszerűbb skót elektro-előadó és producer, Calvin Harris is elég komoly károsultja lett a pár napja történt Heathrow repülőtérbeli káosznak. A zenész Amerikából tartott hazafelé, amikor a Heathrow egyik új termináljának nyitása után teljes káosz alakult ki - főleg a csomagkiadások területén - és közel 15 ezer utasnak kallódott el a bőröndje, köztük az övé is.

Harris a legfontosabb munkaeszközét, a laptopját veszítette el, amelyen sajnálatos módon több hónapos munkája, egy teljes lemez anyaga volt megtalálható. A készülő dalokról csak ez az egy példánya volt, így most kezdheti újra a lemezkészítést. Harris kiadója, a Columbia Records azt is megerősítette időközben, hogy közel hét hónapnyi munkája veszett így el a zenésznek, ami jelenleg szinte pótolhatatlannak tűnik.

"Eltűnt a lemez egyetlen példánya. Hónapok munkája veszett kárba" - nyilatkozta kiadója sajtószóvivője. "A British Airways 750 font kártérítést ajánlott fel a csomagért cserébe. Holott megfizethetetlen egy olyan szellemi termék értéke, mint egy vadonatúj lemez" - sajnálkozott a kiadó. Kérdés lehet persze, hogy miért kellett ilyen felbecsülhetetlen értékű tárgyat poggyászként feladni.

Az ifjú titán Calvin Harris alig egy éve tűnt fel, első lemeze 2007 nyarán látott napvilágot I Created Disco címmel. A lemez megjelenését követően együtt turnézott a Faithless-szel és a Groove Armadával. Az első komolyabb sikert az Acceptable in the 80s című dala hozta meg számára, ami tizennégy héten át volt megtalálható a brit rádiós játszási listákon. De az igazi áttörés csak eztán következett, amikor Kylie Minogue felkérte, hogy legyen az új lemezének az egyik producere. Közös munkájuknak gyümölcse a Heart Beat Rock és az azóta már több slágerlistát is megjárt In My Arms lett.