Börtönben halt meg az R&B-énekes

Vágólapra másolva!
39 esztendős korában a börtönben halt meg az R&B-zenész, Sean Levert. A LeVert trió tagját alig pár hete ítélték börtönbüntetésre, a múlt héten kezdte meg egyébként az egy év, tíz hónapnyi szabadságvesztés büntetését. Hirtelen halálának okát még vizsgálják.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetése kezdetén lelte halálát az R&B-énekes, Sean Levert. A 39 éves zenészt a múlt héten szállították a clevelandi fegyházba, miután bűnösnek találtatott gyerektartás többévnyi elmulasztásának vádjában. Közel 90 ezer dollárral tartozott gyermeke édesanyjának, amiért Levertnek egy évet és tíz hónapot kellett volna lehúznia a börtönben.

A zenész régóta szenvedett több egészségügyi problémával, magas vérnyomása volt, de az ítélethozatalkor nem látott elég okot a bíróság a büntetés elhalasztására. Halálának pontos okát jelenleg csak találgatni tudják, időközben elindult a hivatalos igazságügyi szakértői vizsgálat, mely még legalább hat hetet vesz igénybe, de már most tudható, hogy erőszak vagy öngyilkosság kizárható az esetében. Börtönőre elmondása szerint beteg volt az elmúlt napokban az énekes, és mivel elég furcsán viselkedett, folyamatos felügyelet alatt tartották, bár maguk sem gondolták volna, hogy ekkora lesz a baj. Levert vasárnap már olyan rossz állapotba került, hogy kénytelenek voltak kórházba vinni, majd beszállítását követően egy órával halt meg a Lutheran Hospitalban. Sean barátai elmondása szerint egyébként 14 éves kora óta súlyos marihuánafüggő volt. Testvére, Gerald is hasonló hirtelenséggel veszítette életét, 2006-ban gyógyszer-túladagolásban halt meg.

A LeVert nevű formációt még 1986-ban alapította meg a Levert testvérpár, Sean és Gerald, akikhez gyerekkori barátjuk, Marc Gordon csatlakozott. Az R&B-gyökerekre építkező trió 1987-ben és 1988-ban megjelent lemeze egyaránt aranylemezes státust ért el, de Grammy-jelölést is kaptak az évek során, Casanova című daluk pedig az angol slágerlistát is megjárta. Gerald később szólóban folytatta tovább, olyan soul-legendákkal dolgozott együtt, mint Anita Baker, Patti LaBelle vagy Barry White.