Vágólapra másolva!
Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere tollat ragadott: egy hamarosan bemutatásra kerülő horrorfilm forgatókönyvét jegyzi. A Chemical Wedding címre hallgató alkotás májusban debütál a Cannes-i Filmfesztiválon, a nyári hónapoktól pedig már az európai mozik is műsorukra tűzik a filmet.
Vágólapra másolva!

Bruce Dickinson új oldaláról mutatkozik be: egy horrorfilm jegyzőkönyvét vetette papírra rendező barátjával, Julian Doyle-lal együtt.

A Chemical Wedding címre keresztelt egész estés thriller a Cannes-i Filmfesztiválon kerül bemutatásra, ahol a hírek szerint maga a rock énekes is személyesen tiszteletét fogja tenni. A film főszereplőjét Simon Callow alakítja, aki Professor Haddo szerepében tűnik fel. Haddo a forgatókönyv szerint Britannia egyik legsátánibb figurájának, Aleister Crowley-nak a reinkarnálódott folytatása lesz. A rendezői feladatokat Julian Doyle látta el, aki kereken húsz évvel ezelőtt az Iron Maiden híres Can I Play With Madness klipjét jegyezte rendezőként. Bruce Dickinson állítólag annyira várja a nagy filmpremiert, hogy már előre bejelentette, hogy a bandája privát Boeing 757-esével egy rakás vendéget visz magára a május 17-i nagy eseményre.

Mindeközben zenekarával, az Iron Maidennel hamarosan folytatják a koncertezést. A tavaszi-nyár eleji hónapokban az amerikai közönség előtt játszanak, a nyár pedig már európai fesztiválokkal fog telni, melynek keretén belül például hazánkban is tiszteletüket teszik, a Sziget fesztivál nulladik napi fellépőjeként. Ezen kívül a tervek szerint heteken belül boltokba kerül a csapat karrierének első évtizedét, az 1980 és1989 közötti időszakot összefoglaló válogatásalbum Somewhere Back In Time címmel. Az album hivatalos megjelenését megelőzően májustól szabadon hozzáférhetővé teszik a teljes lemezanyagot, amelynek egyedüli korlátja, hogy három hallgatás után érvénytelenné válik a fájl, de azonnali lehetőség van a dalok megvásárlására, ekkor már DRM-mentes formátumban.

"Szerettünk volna a mai fiataloknak egy teljesen korrekt lehetőséget adni arra, hogy meghallgassák a korongot, talán úgy, ahogy mi még az őskorban tettük, bementünk a lemezboltba és jó párszor meghallgattuk, mielőtt megvettük" - magyarázta a banda döntését, Rod Smallwood menedzser.