Vágólapra másolva!
A neves hiphop-producer, Timbaland most egy vérbeli rockzenész mellé társult: a Soundgarden és az Audioslave egykori frontemberének, Chris Cornellnek készít jelenleg lemezt. Ez lesz Cornell harmadik és az ígéretek szerint legmeglepőbb albuma.
Vágólapra másolva!

Justin Timberlake és Nelly Furtado után a rockzene egyik kultikus alakjával, Chris Cornell-lel szövöget közös terveket Timbaland. Az R&B és hiphop világában jártas producer most új színt próbál belevinni a Soundgarden és az Audioslave egykori énekesének legújabb szólóanyagába, melynek fő zenei producere lett. Timbaland állítólag már most ujjong kettejük munkája kapcsán, a napokban adott interjújában egyszerűen "élete legjobb munkájának" titulálta a most készülő harmadik Cornell-szólólemezt. Hasonlóan látja a közös munka gyümölcsét Cornell is, aki érezhetően élvezte a közös lemezkészítést.

"Azt hiszem, ez nagyban különbözni fog attól, amit eddig csináltam. Főleg az alternatív rock világából jövök, ahol a producerek zöme nem zenész vagy zeneszerző. Csak ül és csavargatja a gombokat, és néha megmondja, ha épp rövid vagy túl hosszú egy dal, vagy ha esetleg egy kicsit zúzósabbnak kellene lennie" - nyilatkozta Chris Cornell.

"Vele teljesen más volt a munka. Olyan, mintha egy bandában játszanánk" - mesélt Timbalandről.

Cornell szerint karrierje egyik csúcspontja lesz ez a lemez, melynek pontos megjelenéséről nem tudni jelenleg még semmit, de várhatóan még idén a boltok polcán fog landolni. Producere, Timbaland is úgy látja, hogy "ez lesz mindenkinek az idei év kedvenc lemeze". Mindenesetre a két név hallatán biztos, hogy egy különleges anyagra számíthatunk. Utoljára 2007 nyarán jelentetett meg saját lemezt Cornell, a Carry On című anyagnak akkor az a Steve Lillywhite volt a producere, aki korábban Peter Gabrieltől a Morrissey-n át a U2-ig számos neves előadó albumán bábáskodott. Ugyancsak tavaly jött ki Timbaland szólóalbuma is, melyen található egyébként együttműködés rockzenekarokkal, így a Hivesszal, a Fall Out Boyjal és a She Wants Revenge-dzsel is készült közös dal.