A Muse már nem albumokban gondolkodik

Vágólapra másolva!
A Muse meglepő lépésre szánhatja rá magát. A jövőben a brit zenekar ugyanis nem lemezekben gondolkodna, hanem dalonkénti megjelenésekben. Szerintük ugyanis az album formátum hamarosan el fog tűnni, így bőven elég egy-egy új dalt kiadni.
Vágólapra másolva!

A Muse már nem lemezekben gondolkodik, s meglehet, hogy a brit csapat 2006-os lemeze lesz az utolsó a sorban. Ami persze, nem azt jelenti, hogy a jövőben nem kívánnak zenélni, vagy dalokat írni, de véleményük szerint az album formátum hamarosan elfeledetté válik, és csak dalokban gondolkodhatunk. A Muse-os fiúk legalábbis ezzel a kijelentéssel sokkolták minap rajongóikat.

"Nem hiszem, hogy a következő lemezhez úgy fogunk hozzálátni, hogy készítsünk egy hagyományos értelemben vett lemezt" - nyilatkozta Matt Bellamy énekes.

"Például jó ötletnek tartanám, ha mondjuk minden hónapban vagy néhány havonta pár dalt megjelentetnék. Valahogy nagyobb hangsúlya lenne mondjuk egy kislemeznek, és néhány évente a megelőző időszak legjobb megjelenései közül állhatna össze a lemez. Nagyjából úgy nézne ki, hogy pár havonta néhány dalt megjelentetnék, az emberek meg eldöntik, hogy tetszik vagy nem nekik" - fűzte hozzá.

Pedig, ha van olyan csapat, akinek nincs igazából mitől félnie lemezeladás-ügyileg, az pont a Muse. Legutóbbi 2006-os Black Holes & Revelations című nagylemezük nemcsak a szakma elismerését vívta ki, - egy Mercury-díjra jelölték őket ennek kapcsán, valamint a brit NME magazin éves százas lemezlistájának 3. helyét szerezte meg a lemez -, hanem komoly példányszámban is gazdára talált. Csak az európai kontinensen 1 millió kelt el belőle, de az Egyesült Államokban is komoly sikert aratott, a Billboard 200-as eladási listájának 9. helyét szerezte meg. A Muse-hoz hasonlóan nyilatkozott egyébként korábban az Ash frontembere, Tim Wheeler is.