Nézd meg a Rémember új klipjét az [origo]-n!

Vágólapra másolva!
A Rémember zenekarról nem sokat hallhattunk, mióta Londonba költöztek. Most elkészítették a legújabb klipjüket, mely az első, mióta elhagyták Magyarországot. Hazánkban először az [origo]-n látható a Riddler nevű zenekarral közösen készített New Shuuz, New Life című videó.
Vágólapra másolva!

Az együttes 2005. márciusában tette át a székhelyét a brit fővárosba. Erre a lépésre azért szánták el magukat, mert az utóbbi három klipjük (In The Morning, Pigriff, Aliendirge) az MTV Europe és az MTV2 (az angol MTV alternatív mutációja) műsoraiban is rendszeresen látható volt 2004-ben és 2005-ben. A Pigriff a brit NME (New Musical Express) hatvanas listájára is felkerült, valamint az MTV:New Best Of 2004 című válogatásműsorában is játszották.

A Rémember néhány év hallgatás után a New Shuuz, New Life című új klipjével szeretné megmutatni, hogy még mindig lehet rá számítani. Bár a szám címe új, maga a szerzemény egy korábbi Rémember-dal, a New Shoes újból felvett változata, melyben londoni zenészek siettek a magyar zenekar segítségére.

A felvételen szereplő szőke énekes lány, Lise, és az ifjúkori Presser Picit idéző zongorista, Mike, a londoni Riddler zenekar tagjai. A két együttes közös koncertek alkalmával barátkozott össze. A klip koncepciója szerint arra épül, hogy megpróbálják erősíteni az EU-n belüli kelet-nyugat között átívelő zenehidat, és egy újszerű, pán-európai koprodukciót hozzanak létre ketten együtt. A forgatás és a hangfelvételek helyszíne London és Budapest volt, a zenészek angolok és magyarok, akiknek a lakhelye a Budapest-London-Skócia tengelyen helyezkedik el (utóbbi országban él, távol mindenkitől a Rémember énekese, Fibula). Az már csak hab a tortán, hogy a felvételek maszterelése Belgiumban készült.

A klip rendezője Lóránt Demeter volt, aki 21. századi transzcendentális technológiát vetett be, filmes, fotós és 3D-animációs megoldásokat egybekomponálva. A művészi és szervezési munkálatokban besegített kitűnő tánctehetsegű fotográfus cimborájuk, Adrian Samson is. A hangfelvétel producere Faltay Csaba volt, aki a Twelvetones Records munkatársa.

A project folytatásán - új szerzeményeken, hangfelvételeken, és újabb klipeken- brit művészbarátokkal dolgoznak jelenleg is. A Rémember filozófiája továbbra is az, hogy a keleti és a nyugati zenészek se nem jobbak, se nem rosszabbak egymásnál, így a határokat el szeretnék felejteni.