Iron Maiden a Sziget nulladik napján

Vágólapra másolva!
Megvan az idei Sziget-fesztivál első hivatalosan bejelentett fellépője. Az Iron Maiden a rendezvény nulladik napján lép fel a Nagyszínpadon.
Vágólapra másolva!

A Sziget megtartja azt a jó szokását, hogy a nagyüzem megindulása előtti estén ismét nosztalgiázni invitálja a korán érkező fesztiválozókat. Ezúttal azonban nem egy hazai nagyágyút állít színpadra, hanem a metál egyik legendáját, az Iron Maident.

A zenekar épp most kezdi meg világ körüli turnéját, a Somewhere Back In Time-ot Indiában, mely augusztus 12-én, kedden érinti majd hazánkat. A turné elnevezéséből is kiderül, hogy múltidézésnek lesz tanúja az, aki ellátogat a koncertre.

A koncertsorozat leginkább a nyolcvanas évek legendás hangzás- és képi világát éleszti újjá. Mind a repertoár, mind a színpad berendezése az 1984-85-ös Powerslave turné egyiptomi motívumokkal tarkított produkciójára épül. A szervezők szerint ez lesz a legfelemelőbb és leglátványosabb show, amelyet az Iron Maiden valaha előadott, s természetesen a cyborg Eddie is fontos szerepet kap benne.

Az Iron Maiden eddig nyolcszor játszott hazánkban, s Budapesten kívül már Debrecenben is fellépett.