Idén is fellép a Led Zeppelin

Vágólapra másolva!
A Led Zeppelin már biztos, hogy ott lesz az idei Bonnaroo fesztiválon Amerikában, erősítették meg a hírt a rendezvény szervezői. A legendás csapat decemberi fellépése óta egyre többen találgatják, hogy hamarosan egy nagyobb közös turnéra indul a Zeppelin, amit a mostani bejelentés is alátámaszt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Bonnaroo Arts and Music Festival szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy 2008 nyarán a Led Zeppelin is ott lesz a többnapos rendezvény fellépői között.

Ezzel újabb lökést adnak annak a feltevésnek, miszerint idén egy nagyszabású világ körüli turnéra indul a Led Zeppelin. Jimmy Page, a csapat gitárosa alig pár napja Tokióban beszélt arról, hogy nagyon szeretne együtt turnézni egykori csapattársaival, Robert Plant énekessel, John Paul Jones basszusgitárossal és a John Bonham helyébe lépő fiával, Jasonnal. Ha a turné még nem is hivatalos, de a decemberi O2 Arénában adott telt házas koncertjük után júniusban már biztos, hogy újra egy színpadon láthatja a nagyérdemű a legendás bandát.

A június 13. és 15. között a tennesseebeli Manchesterben megrendezésre kerülő fesztiválon Robert Plant egy másik felállásban, a bluegrassos Alison Krauss-szal is színpadra lép, akivel egy jól sikerült duettalbumot készített nemrégiben Plant, Raising Sand címmel és idén közös turnéra is indulnak. Page január végi nyilatkozatakor még pont emiatt a projekt miatt tartotta kétségesnek, hogy ősz előtt össze tudna állni a Led Zeppelin, mivel Plant a countryzenésszel már hónapokkal ezelőtt behirdette közös turnétervét. De, úgy látszik, semmi sem lehetetlen, és mégsem olyan akadályozó tényező mindez, hogy ne tudna már a nyáron együtt koncertezni a Led Zeppelin.

A Bonnaroon a Led Zeppelinen kívül ott lesz a Metallica, a Pearl Jam, Kanye West, Jack Johnson, Willie Nelson, B. B. King, a Sigur Rós, a The Raconteurs vagy a My Morning Jacket is. A háromnapos rendezvényen közel 100 fellépőre számítanak a szervezők.