Bruce Springsteen és Neil Young is szerepel a háborúellenes lemezen

Vágólapra másolva!
Egy háborúellenes dokumentumfilmhez készít zenét Neil Young, Bruce Springsteen és a Pearl Jam. A film egy Irakból hazatért katona drámáját mutatja be, amellyel a filmkészítők az értelmetlen háborúzásra próbálják ráirányítani a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Bruce Springsteen, Neil Young és a Pearl Jam is szerepel egy-egy dallal azon a filmzenealbumon, amely egy hamarosan bemutatásra kerülő amerikai háborúellenes dokumentumfilmnek lesz a zenéje. A kisfilm egy amerikai katona, Thomas Young tragédiáját mutatja be, aki Irakban szolgált, és itt egy olyan sérülést szenvedett, amelynek következtében teljesen lebénult. A Body of War című film rendezője Phil Donahue és Ellen Spiro, s a tervek szerint március közepétől játsszák az amerikai mozik a dokumentumfilmet.

Ezzel szinte egy időben, március 18-án kerül a lemezboltok polcaira a film zenéjét tartalmazó korong, amely egy 30 szerzeményt felvonultató dupla album lesz. A korong az amerikai zenei élet számos kiváló művészét vonultatja fel, akik már több alkalommal felszólaltak a Bush-kormány értelmetlen háborús politikája ellen. Így egy-egy felvétel erejéig hallható lesz rajta Bruce Springsteen, Neil Young vagy épp Tori Amos is. Springsteen a 2005-ös Devils & Dust albumának címadó felvételével, Neil Young a Restless Consumer-rel, míg Tori Amos a Yo George című dalával tüntet az amerikai katonák háborúban való részvétele ellen.

A Pearl Jam-es Eddie Vedder kifejezetten ehhez a filmhez írt egy új dalt, No More címmel, amely a Bob Dylan-féle Masters of War című Pearl Jam-feldolgozás mellett kapott helyet a lemezen. A Bush-kormány kritizálásáról a Public Enemy sem maradhatott le, ők a Son of Bush, míg Talib Kweli & Cornel West Bushonomics című dalukkal járulnak hozzá a filmzenealbumhoz, amelynek teljes bevétele egyébként jótékonysági célokat szolgál, méghozzá az Irakból hazatért veteránokat megsegítő alapítványt támogatja.