Az Aerosmith lesz az új Guitar Hero-játék főszereplője

Vágólapra másolva!
A Guitar Hero számítógépes játék készítői a napokban jelentették be, hogy a következő játékuk főszereplője az Aerosmith lesz. A Guitar Hero: Aerosmith a tervek szerint már a nyáron napvilágot lát, rajta harminc klasszikus Aerosmith felvétellel, és olyan együttesek dalával, akik több alkalommal is egy színpadon álltak a bostoni rockerekkel.
Vágólapra másolva!

A napokban vált hivatalossá a hír, hogy már a nyári hónapokban piacra dobja a Guitar Hero folytatását az Activision cég. Az új játék most a bostoni rockbandára, az Aerosmith-re épül, a csapat harminc dalán kívül olyan együttesek számai is feldolgozásra kerülnek majd, akik számos alkalommal léptek már fel egy színpadon az Aerosmith-szel.

"Amit előzetesként el tudunk árulni, hogy a játék végig kívánja követni a banda több mint harminc esztendős pályafutását, a középiskolás kezdeti próbák időszakától a szupersztár státuszig." - nyilatkozta Kai Huang, az Activision egyik vezetője.

A Guitar Hero játék 2005-ös megjelenése óta több mint 1 milliárd példányban kelt el. A múlt évi verzió pedig látványos hatással volt a digitális zeneletöltésekre, így nem csoda, hogy egyre több zenekar lát fantáziát ilyen jellegű megjelenésekben. Állítólag az Aerosmith-et sem kellett komolyabban győzködni, Huang elmondása szerint "felismerték, hogy ez egy újabb módja a zene eljuttatásának, egy valódi, új piaci lehetőség." A játékban egyébként próbálják visszahozni az Aerosmith koncertek egyedülálló hangulatát, így szinte színpadi környezetben játszható el az összes Aerosmith-szám.

A Guitar Hero megálmodóinak ez a játékverziója, ami konkrétan egy bandát állít a középpontba, egy újabb piacot nyithat előttük, hiszen a korábbi verziókban inkább zenei korszakokra, zenei stílusokra, így leginkább egyszerre több banda zenéjére építették fel a játékot. A döntés hátterében valószínűleg a fő piaci konkurenciájuknak számító Rock Band elleni lépéskényszer állhat, amiről tudott, hogy konkrétan egy-egy zenekart testesít meg. Az Activision most valószínűleg e módon próbál előnyösebb helyzetbe kerülni, nem beszélve arról, hogy a konkurencia jóval későbbre, az őszi hónapokra várta ezt a mostani bejelentésüket.