Stúdióba vonult a U2

Vágólapra másolva!
Bevetették magukat dublini stúdiójukba a U2 tagjai. Az új U2-korong producerei ezúttal is Brian Eno és Daniel Lanois lesznek, akik közül Lanois beszélt először a Billboard.com-nak a készülő új anyagról.
Vágólapra másolva!

A U2 végre stúdióba vonult, hogy új lemezük anyagát rögzítsék. A produceri munkálatok ezúttal is régi munkatársaikra, Brian Eno-ra és Daniel Lanois-ra bízzák. A hírt maga Lanois erősítette meg a Billboard.com-nak adott interjúja során. "Most is arra törekszünk, hogy zeneileg egy formabontó anyagot, mondhatni mesterművet hozzunk létre." - nyilatkozta Lanois. "A munkálatok már nagyban zajlanak, Bono jelenleg a szövegeken dolgozik." - fűzte hozzá.

Az új U2-album előkészületeiről már hónapok óta szivárognak ki információk, a csapat állítólag már temérdek anyagot vett fel Franciaországban és Marokkóban, bennfentesek szerint nemcsak egy, hanem két lemezre elegendő dalt sikerült összehoznia Bono-éknak Eno-val és Lanois-val együtt. "Meglehetősen sok a demóanyag. Ha Eno és én és ezek a srácok egy stúdióba kerülünk, még ebéd előtt legalább nyolc ötlet merül fel." - nyilatkozta Lanois.

A mostani dublini stúdiózás alatt véglegesül az album teljes anyaga, de annak hivatalos megjelenési időpontjáról egyelőre még semmi pontosat nem lehet tudni, bár várhatóan még ebben az évben napvilágot láthat a How To Dismantle An Atomic Bomb folytatása. Mindeközben egy újabb jótékonysági akcióhoz csatlakozott a zenekar: a The Ballad of Ronnie Drew című dalban ír zenészek csapatát erősítik, mely szerzemény teljes bevételét a rákbetegségben szenvedő Ronnie Drew nevű, ír muzsikusnak juttatják el. A közös dalban Bonoékon kívül a Pogues-os Shane MacGowan, Glen Hansard, Sinead O'Connor, Andrea Corr, Damien Dempsey, Ronan Keating, Chris de Burgh, Gavin Friday, illetve a Dubliners tagjai is közreműködnek, és már e hét végétől, február 22-től megvásárolható a dal digitális formában, egy héttel később pedig CD-n is boltokba kerül majd.