A Linkin Park már a következő lemezre készül

Vágólapra másolva!
A Linkin Park hamarosan újra turnéra indul - méghozzá az Egyesült Államokban -, de már a jelek szerint új lemezére is készül. Chester Bennington, a banda frontembere a napokban adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy ezúttal nem kívánják megvárakoztatni a rajongóikat, ahogy vége a turnénak, rögvest stúdióba is vonul a csapat.
Vágólapra másolva!

A 2007-es Minutes to Midnight után úgy néz ki, közel sem kell annyit várnia a Linkin Park rajongóinak az új lemez elkészültére, mint az előző korongnál. Chester Bennington a napokban adott interjújában megerősítette a hírt, hogy az idei turnéjuk végeztével azonnal stúdióba is vonul a Linkin Park legénysége.

"Egy teljesen új élet indult el számunkra a Midnight írása közben. Ezen az úton szeretnénk haladni. Úgy gondolom, most benne is vagyunk annyira, hogy igencsak rövid időn belül ki fogjuk hozni a folytatást" - nyilatkozta a Billboard.com-nak az énekes.

És hogy az ihlet csak úgy ne vesszen kárba és a turné során minden ötletüket rögzíteni tudják, egy teljes stúdió felszerelését viszik magukkal az útra. A Linkin Park ugyanis napokon belül újra színpadon, február 12-én a nebraskai Omaha városában startol el a banda 2008-as észak-amerikai turnéja, ami - ha minden igaz - nyáron a Projekt Revolution koncertsorozattal folytatódik. Ennek résztvevőit, valamint turnéállomásait az elkövetkezendő hónapokban fogják nyilvánosságra hozni.

"Egy meglehetősen hosszú időszak telt el a 2003-as Meteora és a Minutes to Midnight megjelenése között. Igaz, közel két éven át turnéztunk a Meteora anyagával, de a koncertek befejeződése után csak hét hónapra rá kezdtük neki az új korongnak. Ez biztosan nagyon hosszú időnek tűnt a rajongóink számára, de nekünk is. Nem hiszem, hogy ez meg fog még egyszer ismétlődni" - fűzte hozzá az énekes.

Azt viszont még ők sem tudják, zeneileg milyen irányba haladnak a soron következő negyedik Linkin Park-albumnál. "Sosem szoktuk előre kitalálni, hogy milyen is lesz a folytatás. Azt hiszem, ha túldimenzionálnánk vagy túlságosan megterveznénk a dolgokat, csak a lemez hátrányára válna. Ha egy dalötlet jön, megírom. Ha egy másik Mike agyából pattan ki, ő is rögzíti. Elég spontánul működünk" - mesélt a dalszerzésről Bennington.