Újra turnézik a Stone Temple Pilots

Vágólapra másolva!
Scott Weiland idén nemcsak a Velvet Revolverrel áll színpadra, hanem régi zenekarával, a Stone Temple Pilots nyári fellépésein is viszontláthatjuk.
Vágólapra másolva!

Tavasszal még a Velvet Revolverrel koncertezik Scott Weiland, de nyártól régi bandáját, a Stone Temple Pilots tagságát erősíti újból: nyáron turnéra indul a 2003-ban feloszlott csapat. A hírt zenekari társa, Slash osztotta meg a Billboard.com újságírójával. A Stone Temple Pilots részéről azonban még eddig senki nem erősítette meg Slash információit.

Mindeközben a Velvet Revolver még nagyban legutóbbi lemezük, a Libertad anyagát népszerűsíti: áprilistól folytatják a koncertezést. Sőt arra is van némi esély, hogy még tavasszal nekifognak a soron következő harmadik Velvet Revolver-album munkálatainak.

"Azt hiszem, szinte senki nem hallott arról, hogy megjelent a második lemezünk. Majdhogynem egyáltalán nem promotáltuk. Az első lemeznél még emlékszem, hogy három héten át úton voltunk Duffal, hogy interjúkat adjuk Európában, Japánban és az Egyesült Államokban" - mesélte Slash a Billboard újságírójának.

"Ezúttal még az album megjelenése előtt elkezdtük a turnézást. Egy teljesen más promóció volt. Az emberek elmennek a koncertjeidre és te nem feltétlenül próbálod a fejükbe verni, hogy márpedig kint az új lemez. Ez nagyban közrejátszhatott, de igazán nem számít, nem foglalkozunk vele. Az a lényeg, hogy egy jó lemezt hoztunk össze" - fűzte hozzá a gitáros-zeneszerző.

Az interjú során természetesen szóba került a Guns N' Roses is, amely a napokban jelentette be, hogy végre kész az "új" lemez. Slash elmondása szerint semmilyen szerződés nem köti Axl Rose-hoz, és még nem is hallotta a Chinese Democracy lemezt. Bár már borítékolható, hogy 2012-ben kénytelenek lesznek hosszú időre elásni a csatabárdot és együtt szerepelni, mivel várhatóan akkor fogják a bandát a Rock and Roll Hírességek Csarnokába beiktatni.

És pont Slash, Duff McKagan és Matt Sorum tudja a legjobban, mi lesz az ilyen ceremónia sorsa, ha a tagok képtelenek megegyezni: ők ugyanis pár hónappal ezelőtt részesei voltak a Van Halen beiktatási műsorának. Eddie Van Halen egy rehabilitációs klinikán feküdt, David Lee Roth pedig az utolsó pillanatban mondta le az eseményt, így a Velvet Revolver volt kénytelen Michael Anthonyval és Sammy Hagarral színpadra állni. Ez az, amit azóta Slash sem kívánna maguknak, bár továbbra sem érzi, hogy Axl mellett lenne a helye. "A véleményem nem sokat számít az ügyben, mert nemcsak rólam van szó. Ez az összes tagról szól" - próbálta lezárni az egykori bandájával kapcsolatos találgatásokat.