Újra együtt a Yazoo

Vágólapra másolva!
A '80-as évek egyik meghatározó szintipop zenekara, a Yazoo újra összeáll. Vince Clarke és Alison Moyet közel 25 éve döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják. Hamarosan pedig újra egy színpadon láthatják őket régi rajongóik.
Vágólapra másolva!

Ma hivatalos is bejelentették, hogy a Yazoo közel 25 év után újra összeáll, és koncertezni fog.

A Vince Clarke és Alison Moyet alkotta duó a '80-as évek elejének egyik fontos szintipopegyüttese volt, s most 25 év után turnéra indulnak. Júniusra már öt időpontot le is kötöttek, melyek még csak brit helyszíneket érintenek. Az újjáalakulással egy időben pedig egy négylemezes retrospektív kiadványt szeretnének kihozni.

"Nagyon jó érzés újra ezekkel a dalokkal foglalkozni ennyire hosszú idő után. Jó párat közülük egyáltalán nem játszottunk a múltban" - nyilatkozta Clarke.

"Újra élőben játszani ezeket a dalokat nem múltidézés számomra. Inkább olyasmi, mikor végre befejezel egy dolgot, amibe már belekezdtél - zeneszerzés, lemezfelvétel és koncertek" - fűzte hozzá Alison Moyet.

Az ötállomásos brit miniturné június 4-én Glasgow-ban veszi kezdetét, utána Manchesterben, Wolverhamptonban, Brightonban, végül a londoni Hammersmith Apollóban lépnek fel.

A Yazoo rövid fennállása ellenére komoly hatással volt az elektronikus zene formálódására. Vince Clarke a Yazoo megalapítása előtt a Depeche Mode egyik fontos szintise és zeneszerzője volt. Más zenei elképzelései miatt lépett ki az egyre sikeresebbé váló Mode-ból és állt össze az akkor még teljesen ismeretlen Alison Moyet-vel. Első maxijuk 1982 áprilisában látott napvilágot Only You címmel, ami szinte azonnal sikeressé tette a duót. Épp, hogy második lemezük kikerült a boltokba, amikor bejelentette a páros, hogy külön utakon folytatják: Moyet a szólókarriert választotta, Vince Clarke pedig az Erasure nevű - hasonlóan szinitpopduót - alapította meg Andy Bell énekessel.