Rapperekkel dolgozik Sarkozy fia

Vágólapra másolva!
Egy ideje már pletykák keringenek róla Franciaországban, s most hivatalosan is megerősítették: a francia elnök legidősebb fia, Pierre Sarkozy hiphop-producerként tevékenykedik.
Vágólapra másolva!

Mindezt a Poison névre hallgató párizsi rapper árulta el egy francia rádiónak adott interjújában a múlt héten. Elmondta, hogy Pierre Sarkozy, művésznevén Mosey, szerezte La Rue című dalát, mely Poison nemsokára megjelenő lemezén lesz hallható. A rapperrel öt éve ismerik egymást, anno egy partin találkoztak, majd amikor később Poison megtudta róla, hogy az elnök fia, sietve hívta telefonon. Pierre Sarkozy akkor azt válaszolta, hogy nem akarta elmondani neki, hogy ki az apja, mert akkor többé nem lógott volna vele.

Franciaország első emberének fia így mutatkozik be kollektívája hivatalos MySpace-oldalán: "Hey, Mosey vagyok, egy fiatal párizsi producer, s csapatommal, a da Crime Chantilly-vel hiphop, soul és R&B zenéket készítünk." Az ifjú titán dolgozott már David Bannerrel és Nicole Garciával is, sőt a Rayon X című francia televíziós műsornak a zenéjét is ők szerezték.

A 22 éves Pierre Sarkozy Nicolas Sarkozy első házasságából származó két fia közül az idősebbik. Az elnök azóta már a második házasságán is túl van.

Az ügy pikantériáját az adja, hogy Nicolas Sarkozy még belügyminiszterként kikelt néhány francia rapper, többek között Mohamed Bourokba (ismertebb nevén Home) ellen, amiért azok egyes szövegeikben a francia rendőrséget támadták. Mint ismeretes, a jelenlegi francia elnök korábban kemény kézzel fékezte meg a külvárosokban burjánzó erőszakot, s emiatt a helyi rapperek körében a népszerűségi indexe a nullához közelít.