Michael Stipe nem lehet esküdt

Vágólapra másolva!
Az R.E.M. frontemberét, Michael Stipe-ot esküdtnek jelölték egy amerikai büntetőügy kapcsán. Az énekes végül az üggyel szembeni elfogultságra hivatkozva nem vesz részt a bíráskodásban.
Vágólapra másolva!

Michael Stipe az amerikai igazságszolgáltatás szabályai szerint egy esküdtszékben kapott volna helyett, méghozzá egy elég súlyos büntetőügyben kellett volna véleményt mondania.

De a zenész elfogultságra hivatkozva döntött úgy, hogy mégsem kíván a bírák közé kerülni. Az ügy egy elég megrázó eset lett volna: nemi erőszak vádjával indult eljárás egy amerikai férfi ellen, aki pár hónappal ezelőtt berontott egy középiskolába és egy ottani diákot próbált megerőszakolni. Az eset annyira felkavarónak tűnt több esküdtszéki bírójelöltnek, hogy Stipe-hoz hasonlóan nem vállalkoztak az eset megítélésére.

Az R.E.M. frontembere hétfőn járult a bíróság elé, ahol Lawton Stephens bírót kérte kötelezettsége felmentése alól, mivel már többször érték fenyegetések, köztük halálos is, így nem tudna részrehajlás nélkül véleményt mondani az ügyben. Stipe-pal együtt további 15 esküdtszéki tag felmentését fogadta el a bíróság.

Az R.E.M. énekesének mindemellett nem is biztos, hogy lett volna elég ideje az elkövetkezendő időszakban részt venni a bíróság munkájában, hiszen már gőzerővel készülnek az áprilisban megjelenő új albumra, az Accelerate című stúdiókorongra. Az R.E.M. négy év után dob piacra új stúdióalbumot, aminek produceri munkálataira Jacknife Lee-t kérték fel. Az új lemez megjelenése kapcsán január 1-jével már elindult egy visszaszámlálás a www.ninetynights.com oldalon, ahol naponta kerülnek fel videók a készülődő lemezanyag kapcsán, így folyamatosan kerülnek fel részletek az Accelerate-ről.