Problémás rapperek

Vágólapra másolva!
Nas közel került ahhoz, hogy kiadója, a Def Jam kidobja. A hírek szerint nem tudnak megegyezni az új lemez címéről. Egy másik ismert rappert, Lil' Wayne-t pedig kábítószer-birtoklás miatt tartóztatták le.
Vágólapra másolva!

A múlt év végén Nas bejelentette, hogy az új lemezének a N*gga címet szeretné adni, bár korábban egy másik variáció (N*ggar) is felmerült. Úgy tűnik, az előző korongjának, a Hip Hop Is Dead-nek a folytatása egyelőre kiadatlan marad, legalábbis addig, amíg Nas ellentétben áll a lemezkiadójával.

Egy Def Jam közeli forrás megerősítette, hogy a Nas által tervezett címmel nem fogják piacra dobni a lemezt, többek között azért sem, mert már több kiskereskedő a tudtukra adta, hogy így nem fognak vásárolni belőle.

Nas előző albuma elég jól fogyott, de nem annyira, hogy fejfását okozzon a lemezcégnek a művész esetleges távozása. "Ha nem gondolja meg magát, akkor könnyen kiadó nélkül maradhat"- fogalmazott a Def Jam egyik munkatársa, majd azt is hozzátette, hogy sok időt már nem fog kapni, hogy megváltoztassa a döntését.

A N*ggar eredetileg novemberben jelent volna meg, az új kiadási dátumról egyelőre nincsenek információk.

Ennél sokkal nagyobb bajba került Lil' Wayne, akit egy arizonai határállomás közelében kaptak el egy nagyobb adag kábítószerrel. A 25 éves zenészt az után tartóztatták le, hogy a buszában kokaint és ecstasyt találtak a cuccai között.

A rapper egy napot a megyei fogdában töltött, majd óvadék fejében szabadlábra helyezték, és felszólították, hogy pénteken jelenjen meg a bíróságon. A buszon egyébként - mely Kaliforniából tartott keletre - 12 ember utazott, amikor egy töltőállomáson megálltak tankolni helyi idő szerint éjjeli fél 12-kor. A hírek szerint a benzinkút kutyája buktatta le a rappert és csapatát.

A buszból aztán 105 gramm cannabis, 29 gramm kokain és 41 gramm ecstasy került elő, több mint 22 ezer dollár értékben, továbbá Lil' Wayne-nél találtak egy 0.40-es kaliberű lőfegyvert is. A rapperen kívül még két személyt vettek őrizetbe.

A hiphopsztárnak már volt hasonló esete: néhány hónappal ezelőtt New Yorkban tartóztatták le, akkor szintén kábítószert és egy pisztolyt találtak nála.