Vágólapra másolva!
Gary Glitter, a jelenleg Vietnamban börtönbüntetését ülő brit énekes állítólag hasi problémák és szívrendellenesség miatt került január első napjaiban kórházba. Kinti börtönbüntetését így sem úszhatja meg, a brit hatóságok tehetetlenek hazahozatásában, mivel az Egyesült Királyság és Vietnam között a mai napig nincs erre vonatkozó megállapodás.
Vágólapra másolva!

Gary Glitter rockzenészt január 4-én kórházba kellett szállítani, adták hírül a vietnami hatóságok.

A 63 esztendős Glitter 2006 márciusában többrendbeli gyermekmolesztálás vádjával került börtönbe Vietnamban. Glitter egy 11 és egy 12 éves lány molesztálása ügyében találtatott bűnösnek, és háromévnyi letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott. A múlt év során az éves amnesztiának köszönhetően lerövidítették a büntetését, így már idén augusztusban szabadulhat. Bár láthatóan nehezen viseli a benti körülményeket: a hetvenes évek nagy sztárja januárban állítólag hasi problémákkal került kórházba, ahol rögtön kiderült, hogy a szívével is rendellenességek voltak kimutathatók. Orvosai elmondása szerint már jobban van.

"Minden rendben vele. Egyre jobban néz ki" - nyilatkozta orvosa, Nguyen Thai Hoa.

A brit külügyminisztérium nem kívánta kommentálni a Glitter egészségével kapcsolatos információkat. Szóvivőjük azonban valótlannak titulálta azokat az értesüléseket, mely szerint Angliába szeretnék vitetni a zenészt, hogy maradék börtönbüntetését ott ülje le. "Nem folyt ez idáig semmilyen tárgyalás arról, hogy korábban engednék el, sőt Vietnammal semmilyen megállapodásunk nincs kiadatásról" - fűzte hozzá.