Aukcióra bocsátják James Brown ingóságait

Vágólapra másolva!
Elárverezik az egykori soul-legenda, James Brown vagyonának egy részét, s a befolyó összegből szeretnék rendezni az adóhátralékait. Mindezt a kirendelt bírósági megbízottak adták hírül. Azt, hogy pontosan mennyivel tartozik, nem hozták nyilvánosságra, sem azt, hogy milyen értéktárgyak kerülnek kalapács alá.
Vágólapra másolva!

Brown hagyatékának sorsa még nem teljesen tisztázott, a végakarat szerint hat felnőtt gyermekét illeti, de Tomi Rae Hynie, az énekes utolsó élettársa és egykori háttérénekesnője szintén szeretné megkaparintani az örökséget.

A hölgy érvelése szerint a vagyon fele őt illeti (beleértve az énekes 60 holdon elterülő kaliforniai otthonát), állítása szerint ugyanis Brown halála előtt nem sokkal összeházasodtak. Az énekes fiai ragaszkodnak a végrendeletben leírtakhoz, mely a sajnálatos haláleset előtt tíz hónappal keletkezett.

A vagyon kezelői megkérték a gyermekeket és Hynie-t, hogy állítsanak össze egy listát azokról a tételekről, amiket nem akarnak aukcióra bocsátani. A 36 éves hölgy ügyvédje közölte, hogy Hynie néhány gépkocsihoz mindenképpen ragaszkodik, s nem szeretné, hogy azokat elárverezzék. A hölgy ügyvédje, Robert Rosen szerint ez az eljárás nem szerencsés, így ugyanis megtudjuk, melyik fél mit szeretne megtartani magának.

Annak ellenére, hogy vitatják Tomi Rae Hynie házassági igényeit, Brown felnőtt gyerekei összefogtak vele, hogy a három kirendelt vagyonkezelőt eltávolítsák, mert szerintük rosszul végzik a munkájukat.

Mint ismeretes James Brown 2006 karácsonyán hunyt el, s a mai napig nem világos, hogy mekkora vagyont hagyott hátra maga után, így még mindig nem tudni, hogy a zenei jogok és az ingóságok kiket illetnek.