A bulvár hozott sikert Amy Winehouse-nak

Vágólapra másolva!
Amy Winehouse kiadója szerint az énekesnő komoly lemezeladási sikereit nagyban előrevitte az a bulvárérdeklődés, ami Amy magánéleti problémái miatt alakult ki. A Back To Black című lemez ugyanis nem fogyott volna ilyen jól, ha nincs ekkora médiafigyelem Amy zűrös magánélete kapcsán, vélik kiadója, a Universal vezetői.
Vágólapra másolva!

A 2007-es esztendő egyik legsikeresebb előadójának számít Amy Winehouse, sőt világszerte a legnagyobb lemezeladást elkönyvelő brit előadó címét érdemelte ki azzal a több mint 3,4 millió eladott lemezzel, ami a Back To Black című lemezéből fogyott.

Sikerei nemcsak az öreg kontinensen, hanem az Egyesült Államokban is az elmúlt év legelismertebb művészei közé emelték: a 24 éves lányt többek között az idei 50. Grammy Díjkiosztón hat kategóriában is jelölték az amerikai zeneipar szakemberei, és várhatóan a gála egyik legnagyobb győzteseként fog távozni.

Kiadója szerint azonban ez a hihetetlen siker egymagában a lemezről kimásolt kislemezek vagy pusztán a lemez miatt nem jött volna össze, ha nincs ekkora sajtófelhajtás Amy magánéleti problémái kapcsán. Hiszen az év során szinte minden nap foglalkozott vele a sajtó, még ha nem is a legpozitívabb kicsengésű cikkekben, de folyamatos jelenléte volt a médiában. "Nem tagadhatjuk, hogy az Amyt körülvevő összes megjelenés hozta ezt a kimagasló eredményt" - nyilatkozta fiatal felfedezettjükről Hassan Choudhury, a Universal Music International vezetője.

"Mindenki (a Universalnál) kifejezetten elégedett a lemezeladásokkal, melyekre nagy hatással volt mindazon marketing lehetőség, ami ennek köszönhető volt, főleg azokban az időszakokban, amikor a művésznő nem tudott másként szerepelni" - fűzte hozzá.

Amy Winehouse közeli ismerősei persze korántsem örülnek a lány állandó alkohol- és drogproblémáinak, ami szinte napi szinten címlapsztorit jelent a fiatal énekesnőnek. Barátai nemrégiben már arról beszéltek, hogy ha így folytatja Amy, akkor hamarosan halott lesz. Pár napja így újból sikerült rábeszélni egy rehabilitációs kezelésre, de ki tudja mennyi ideig bírja ki bent és vajon fog-e bármilyen eredményre vezetni a mostani kórházi kezelés.