Fel, lovagok, vár Visegrád

2007.07.01. 18:54

Az Úr 2007. esztendejében, július havának második hetében 6-7-8. napján fényes ünnepség veszi kezdetét a visegrádi királyi palotában. A magyarok királya, Károly vendégül látja a csehek királyát és ennek fiát, a morva herceget, a lengyelek királyát, bajvívó vitézeiket és díszes kíséretüket. Érkezik még számtalan nemes Magyarországból és más országokból, hogy tanúi lehessenek a királyok találkozójának és a lovagi tornának.

Forrás: [origo]

Táncmulatság is van

Mint azt a heroldok már jó előre kihirdették, a tornán a legnemesebb, legvitézebb bajvívók vesznek részt, melyre a magyarok vitéz és bölcs királya, Károly és gyönyörű városa, Visegrád szeretettel vár minden érdeklődőt. Pénteken pompás Királyi Menettel veszi kezdetét a Palotajátékok: bohócok, lovagok és úrhölgyek - mindenki címeres fegyverzetben.

Pillanatnyi ízelítő a hangulatból

Három napon át lovagi tornán és íjászok versenyén mérik össze tudásukat az összesereglett vitézek - de ez mind semmi, ilyen más fesztiválon is van. Középkori labdajáték verseny, solymászok bemutatója, királypanoptikum, korabeli kikötő, sportolók hétpróbája, korabeli babák kiállítása és fesztiválzáró Puccini-opera ellenben már nem gyakori.

Előző
Következő