Világzenei koncert az afrikai gyerekekért

Vágólapra másolva!
Az AfroAid Egyesület április 28-án jótékonysági világzenei fesztivált szervez az Almássy Téri Szabadidőközpontban, amelyen fellép a Balkán Fanatik, Nomada, a Makám és a Vodku v Glotku. A koncertekkel az egyesület az afrikai gyerekeket támogatja.
Vágólapra másolva!

Az AfroAid Egyesület afrikai országoknak kíván segítséget nyújtani akcióival. Tavaly sikerrel rendeztek jótékonysági koncertet a Gödörben, és most április 28-án hasonlóra készülnek az Almássy Téri Szabadidőközpontban. A világ legkülönbözőbb tájait és stílusait képviselő zenekarok adják ezen az estén egymásnak a mikrofont.

Ska és nyugat-afrikai ritmusok után a népszerű Balkán Fanatik lép fel, majd a szláv népzenei hagyományból merítő Vodku v Glotku következik. A világzenei paletta a cigány zenei hagyományt modern hangzásokkal keverő, lováriul éneklő zenekar, a Nomada és a magyar népdalokkal kísérletező Makám koncertével válik teljessé. A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan most is lesz videóvetítés és tanítással egybekötött afrikai táncbemutató. Az egyesület a koncertek teljes bevételét jótékonysági célokra fordítja. A fesztivál alkalmat teremt arra is, hogy a közönség megismerje az AfroAid többi segélyakcióját.

Ez a fesztivál nem hagyományos: amellett, hogy a világzenei koncertekkel ízelítőt kapunk különböző kultúrák hagyományaiból, távolabbi - ám annál inkább rászoruló - országokat támogathatunk - akár a helyszínen. Az idei rendezvény központi témája az afrikai gyerekek iskolai körülményeinek javítása. Ezért az AfroAid legújabb, táv-örökbefogadási programja keretében bárki - képletesen - örökbe fogadhat egy kenyai vagy libériai iskolást, vagyis támogathatja iskolai tanulmányait.

"Tudjuk, hogy Afrika összes problémáját nem lehet megoldani. Azonban úgy gondoljuk, jobb megpróbálni segíteni, ahogy tudunk, akkor is, ha ez kevés" - írja az AfroAid Egyesület a programjában. A táv-örökbefogadási akció célja, hogy egy évre biztosítsák egy-egy gyermek iskolai költségeit. Az adományokból az AfroAid a tandíjat, a könyveket és az iskolai egyenruha költségét fedezi.

Fogadj örökbe! - AfroAid Világzenei Fesztivál - Almássy Téri Szabadidőközpont (VII., Almássy tér 6.) 2007. április 28., 18.30 Jegyár: elővételben 1000 Ft, helyszínen 1300 Ft.