Most már tényleg lecsukhatják Pete Dohertyt

Vágólapra másolva!
A Babyshambles egykori frontembere, Pete Doherty könnyen lehet, hogy mégsem ússza meg a börtönbüntetést. Mint ismeretes, idén májusban a londoni Kensingtoni High Streeten kapcsolták le a rendőrök, a ruhájában nem kevés kábítószert találva.
Vágólapra másolva!

Pete Doherty legújabb drogügyét a jelek szerint elég kis eséllyel úszhatja csak meg.

Az énekes még május 5-én került kínos helyzetbe, amikor London egyik legfelkapottabb környékén, a Kensingtoni High Streeten állították meg a rendőrök és találtak nála fényes nappal nem kis mennyiségű kábítószert. Többek között kokain és marihuána azonnal előkerült a ruhájából, a rendőrőrsre történt beszállítása után pedig még komolyabb anyagokat - köztük heroint - is találtak nála. Ebből a szituációból nem is tudott volna még magyarázkodva sem jól kimászni, így a bíróságon is jobbnak találta, ha bűnösnek vallja a drogbirtoklás vádjában önmagát.

Az első tárgyalás július 3-án zajlott le a nyugat-londoni bíróságon: itt nemcsak a kábítószer birtoklása, hanem többrendbeli közlekedési ügye miatt is meghallgatták. Akkor úgy tűnt, hogy őszintesége a helyi bírákat, nevezetesen Davinder Lachlar bírónőt meggyőzi és egy szimpla elvonókúrával megúszhatja a történteket. De időközben azt is tudtára adták az énekesnek, hogyha bármilyen úton megszegi az elvonókúra szabályait, gondolkodás nélkül újból őrizetbe helyeztetik és súlyosabb ítéletre számíthat, vagyis jöhet akár a börtön is. Pete életmódja pedig sajnos egyre inkább arra következtet, hogy hiába minden ígéret, nem fog megváltozni, így a bíróság a napokban jelezte felé, hogy valószínűsíthető, hogy a börtönbüntetés mellett fognak voksolni a végső ítélet kihirdetésekor.

Doherty ügyvédje persze teljes mellszélességgel kiáll ügyfele mellett. A júliusi tárgyaláson arra hivatkozott, hogy az ügyfelénél talált drogok mennyisége túlságosan csekély, és valójában a zenész túl megterhelő életmódot él, hiszen új albumán dolgozik, nem beszélve arról, hogy a magánéletében is komoly problémák merültek fel az elmúlt hónapok során.