Amy Winehouse-t ezúttal letartóztatták

Vágólapra másolva!
Amy Winehouse-t letartóztatták, majd óvadék fejében szabadlába helyezték a férje, Blake Fielder-Civil büntetőügye kapcsán. Az énekesnőt azzal vádolták, hogy férjéhez hasonlóan ő is a törvényes utat próbálta kijátszani, az igazságszolgáltatás megtévesztésével. Amyt szabadlábra helyezték, de férje továbbra is előzetesben maradt.
Vágólapra másolva!

Amy Winehouse most férje miatt került a hatóságok kezei közé: a mai napon őt is előzetesbe helyezték férje büntető ügye kapcsán.

Blake Fielder-Civil ugyanis a gyanú szerint megpróbálta pénzzel lefizetni azt a kocsmárost, akit még múlt nyáron támadott meg, súlyos testi sértést okozva. Az azóta indult büntetőeljárásban ez egy komoly súlyosbító körülmény lehet, mely most nemcsak Blake-et érinti kínosan, hanem feleségét, Amy Winehouse-t is, akit vele együtt szintén őrizetbe vettek. Amy időközben némi óvadék letétele után szabadlábon távozhatott a kelet-londoni rendőrőrsről, de férjét továbbra is őrizetben tartják. Blake Fielder-Civil tárgyalása egyébként jövő hónapra van kiírva, s most megeshet, hogy a hűvösben kell kivárnia ezt az időpontot.

Elsőként a Scotland Yard egyik szóvivője jelezte a brit sajtónak, hogy egy "24 éves hölgyet vettek őrizetbe egy kihallgatás során a kelet-londoni rendőrőrsön". Majd Amy szóvivői is megerősítették az információt a mai nap során. "Amy Winehouse a mai nap folyamán önkéntesen jelent meg még az egyeztetett időpont előtt a londoni rendőrségen. Őrizetbe vették és ahogy a szabályok megkívánják, ki is hallgatták a rendőrök. Jelenleg semmilyen vádat nem emeltek ellene" - áll Winehouse-ék sajtóközleményében.

Férje, Blake Fielder-Civil büntetőügye még múlt év júniusában indult el, amikor is egy kelet-londoni, Hoxtoni sörözőben James King kocsmárost Michael Brown nevű barátjával megtámadták, s az eset súlyos testi sértéssel végződött. Állítólag a napokban komoly összeget ajánlottak fel Kingnek, ha visszavonja a bíróság előtt a vádakat és elhagyja az országot. Kettejükön kívül még további másik két személy is érintett az ügyben, ők is előzetesben várhatják a következő tárgyalást. Mivel Fielder-Civilnek nincs önálló jövedelme, Winehouse szerepét is vizsgálják az ügyben.

Az énekesnő pedig ennek az újabb ügynek köszönhetően is újból lefújni kényszerült a már leszervezett angliai turnéjának maradék állomásait.