Tíz év után tér vissza a Portishead

Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette a Portishead, hogy jövő tavasszal új lemezzel tér vissza. Több mint tíz évvel az együttes legutóbbi stúdióalbuma után, jövő március 31-én kerülhet a boltok polcaira az új Portishead-album.
Vágólapra másolva!

A napokban hivatalosan is megerősítette a Portishead, hogy 2008 márciusában új stúdióanyagot dob piacra.

A Geoff Barrow, Beth Gibbons és Adrian Utley tagok alkotta csapat így több mint tíz évvel előző lemezük után tér vissza. A harmadik Portishead-korongról még nem tudni, hogy milyen címen fog futni, de már biztos, hogy 2008. március 31-én már napvilágot lát az Island Records gondozásában. A lemez felvételeit egyébként pár hete fejezték be, október vége óta pedig a keverési munkálatok zajlanak.

Az új anyag, a tervek szerint elsőként a Portishead által szervezésre kerülő, All Tomorrows Parties' Nightmare Before Christmas nevű fesztiválon fog debütálni. A december 7. és 9. között Minehead városában megrendezendő zenei eseményen a Portishead csapatán kívül a Ladytron, a Black Mountain, az Autolux, Julian Cope vagy épp a Horrors is színpadra lép.

A kilencvenes évek egyik legelismertebb előadójának számító Portishead utoljára 1998-ban jelentkezett új kiadvánnyal, akkor egy koncertlemez örökítette meg egy New York-i fellépésük anyagát. 1999-ben Tom Jones-szal egy közös dalt vettek fel Motherless Child címmel, Jones Reload albumára, de ezt követően hosszú évekig nem lehetett tudni az együttes létéről.

2005-ben léptek újra színpadra, egy jótékonysági rendezvény keretén belül, a cunami károsultjainak megsegítésére szervezett bristoli zenei eseményen. Ekkor kezdtek újra hírek szárnyra kapni arról, hogy nagyban készülődik a trió harmadik sorlemeze, 2006 augusztusában pedig két új dal részletét a Portishead MySpace oldaláról le is lehetett tölteni.