A Radiohead énekese is ingyen töltötte le a lemezét

Vágólapra másolva!
A Radiohead énekese, Thom Yorke bevallotta, hogy ő is abba a nem kis táborba tartozik, aki egy árva vasat sem fizetett az együttes új lemezéért. Mint ismeretes, a Radiohead legutóbbi lemezét digitálisan tette letölthetővé saját weboldaláról és a vásárlókra bízta, hogy ki mennyit fizet a dalokért.
Vágólapra másolva!

A Radiohead frontembere sem fizetett új lemezükért. Legalábbis Thom Yorke pár napja adott nyilatkozatából az tűnik ki, hogy ő sem tartotta fontosnak, hogy pénzt áldozzon a zenekara új lemezéért.

A Radiohead pár hete úttörő módon nem a hagyományos lemezmegjelentetést választotta új albuma kiadásakor, hanem saját weboldaláról tette elérhetővé az In Rainbows lemezanyagát, amit minden érdeklődő szabad választására bíztak, hogy mennyit is fizetnek egy-egy felvételért. Az időközben készült kimutatások azt bizonyítják, hogy öt vásárlóból három nem volt hajlandó pénzt költeni a Radiohead számaira és ingyen szedte le a honlapról.

De mint a példa mutatja, Thom Yorke is ezt az utat választotta. Persze valószínűleg nem véletlenül: "Nem volt semmi értelme fizetni érte. Most tegyem a lóvét az egyik zsebemből a másikba?" - nyilatkozta a minap egy rádióinterjúban az énekes.

A teljes projektet egyébként komoly titoktartás övezte, mielőtt online feltették volna weboldalukra az anyagot. Yorke elmondása szerint senki nem készíthetett másolatot a lemez mesterpéldányáról, elkerülve a netes kiszivárgást. Bár egy ilyen lemezkiadási konstrukció mellett igazán nem is kellett volna tartaniuk az illegális letöltésektől.

A Radiohead a tervek szerint tavasszal egy amerikai turnéra indul, nyáron pedig az európai fesztiválokon találkozhatunk velük.