Keveseket izgat a Spice Girls

Vágólapra másolva!
Hiába a nagy felhajtás a Spice Girls újjáalakulását illetően, már új időket írunk a popzene történetében. Legalábbis a tények ezt igazolják. A Spice Girls új kislemeze igencsak nehezen verekedte be magát a brit rádiós lista első tíz helyezettje közé.
Vágólapra másolva!

A régi nagy sikercsapatok újjáélesztésének idejét éljük, de mint a jelek mutatják, nem mindegyiknek sikerül hasonló rajongást kiváltania, mint fénykorában.

A Spice Girls újjáalakulása már most csúfos bukásnak látszik, pedig még útnak sem indult a lányok világkörüli turnéja. A brit zenei szerkesztők legalábbis nagyon nincsenek hanyatt esve a "csípős lányok" új dalától: a Headlines (Friendship Never Ends) koránt sem szerepel úgy a rádiós játszási listákon mint a korábbi Spice Girls felvételek. Az új szám - hiába az erős kiadói és menedzsmenti nyomás - alig tudta beverekedni magát a heti rádiós lista első tíz helyezettjei közé.

A sikertelenséget már a menedzsmenten belül is sokan érzékelik. Egy bennfentes a Daily Mirrornak is elég szkeptikusan nyilatkozott: "Ahhoz képest, hogy mennyi felhajtás volt a Spice Girls nagy visszatérése körül, sem a Greatest Hits albumuk, sem a kislemez nem hozta meg a várt sikereket."

A rádiós szerkesztők is hasonlóképpen látják a helyzetet. A brit Radio 1 főnöke, George Ergatoudis szerint egyszerűen "nem elég erős a dal" és leginkább egy "B-oldalas szám" szintjét üti meg a Headlines.