Feloszlik a Simply Red

Vágólapra másolva!
A Simply Red 25 év után befejezi a közös zenélést. A frontember Mick Hucknall a napokban adott interjújában nyilatkozott erről, szerinte ez a negyed évszázad bőven elég volt számukra. A zenekar végleges búcsút a 2009-re betervezett világ körüli turnéjuk után kíván inteni a rajongóknak.
Vágólapra másolva!

A Simply Red Mick Hucknall tervei szerint hamarosan bejezi a közös munkát.

Huszonöt év a színpadon elég volt számukra, legalábbis énekesük így látja. Hucknall a napokban adott interjújában beszélt erről először, ahol azt is elárulta, hogy már lemezt nem készítenek zenekarával, a 2009-re datált világ körüli turnéjuk pedig egyben a Simply Red búcsúja lesz a nagyközönségtől. Utána saját dolgaival szeretne foglalkozni.

"Egyszer véget ér a Simply Red is. Eldöntöttem, hogy 25 év pont elég volt, úgyhogy azt tervezem, hogy a 2009-es turnénk lesz a Simply Red utolsó koncertturnéja" - nyilatkozta a Radio Goldnak.

"Nemrég készítettem egy lemezt a neves blues- R&B-zenész, Bobby Bland emlékére. Ez egy szólóproject-féle, amit mondhatom, hogy nagyon élveztem, és pont eközben jöttem rá, hogy eljött az ideje, hogy a Simply Red-történetet befejezzük, a Stay pedig az utolsó lemezünknek marad. A múlt hónapban megjelentett kislemezünk, a The World And You Tonight lesz a legutolsó maximegjelenésünk. Úgy érzem, ez a helyes és jó döntés."

"Nem akkora nagy ügy, de már nem tudok zeneileg váltani a Simply Red neve alatt, és a Stay album második fele meg már nagyban el is tér a teljes lemezanyagtól, és pont ezt az irányt szeretném jobban felfedezni. Szeretnék többet foglalkozni az R&B-vel és a '60-as évek zenéivel, és ezek hatására valami nagyon újat alkotni. Nagy kihívás, de már a Simply Red neve alatt nem folytathatom. Így 2010-től már a saját nevem alatt kívánok dolgozni. Azt hiszem, 25 év mindenkinek elég lenne, és jobb így lezárni a történetet" - fűzte hozzá Hucknall.

Az énekes döntésének hátterében a szakmai okokon kívül persze magánéleti események is lehetnek, hiszen alig pár hónapja, júniusban édesapa lett. Barátnője, Gabrielle Wesberry adott életet első közös lánygyermeküknek, Romy True-nak. Ezzel Hucknall nagy nőcsábász korszaka is vélhetően lezárult. Az énekes több ismert modellel járt korábban együtt, így Helena Christensennel, vagy olyan neves színésznőkkel, mint Tracy Shaw vagy Catherina Zeta Jones.