Nézz bele Ákos új DVD-jébe!

Vágólapra másolva!
Kilenc hónap turnézásának legjobb pillanatait, egy budapesti lemezbemutató nagykoncertet, számos vidéki fellépés dalait, klipek, dokumentumfilmek és extrák tömegét , valamint egy DVD-n még soha meg nem jelentetett Beavatás-koncert anyagát sűrítette egy korántsem szokásos tripla DVD-re Ákos. Nézz bele a Még közelebb című koncertfilm DVD-jébe péntek estétől csak az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Múlt októberben közel négy év után jelentkezett Ákos új stúdióalbummal, és a Még közelebb pár hét alatt platinalemez lett, az erről kimásolt második maxis dal, a Minden most kezdődik el dualdisc kiadása a szinte nem létező hazai kislemez piacot látványosan felrázta tetszhalott állapotából és szintén platinastátuszt könyvelhetett el.

A Még közelebb album megjelenését követően decembertől útnak indult a lemezbemutató koncertsorozat, ami közel kilenc hónapon át, 2007 szeptemberéig 19 állomáson mutatkozott be közel 140 ezres össznézőszám előtt. Ennek anyagára épül elsősorban a most megjelent Még közelebb koncert DVD, amely hazánkban korántsem megszokott anyagmennyiségű és kivitelezésű tripla kiadvány.

A koncertfelvételeken kívül a dalok többségénél alternatív képsáv, számos dokumentumfilm és klip kapott helyet, mindez három hangnormával (Sztereó, Dolby Digital 5.1, DTS) az egyszerű DVD-nézőktől a profibb házimozikkal rendelkező közönségréteg igényeit is kiszolgálva. Állítólag nem kevés gondot is okozott ennek a képi- és hangadathalmaznak a felzsúfolása a lemezekre, a luxemburgi DVD-szabványokkal foglalkozó céget is komoly fejtörésre késztetve.

A lepkegyűjtő

Az első korong a Még közelebb budapesti, 2007. májusában a SYMA Csarnokban adott lemezbemutató koncert anyagára épül, a tavaszi repertoár dalsorrendjével és a téli koncertekhez képest már megújult látványt nyújtó, Kentaur tervei alapján készült színpadképpel. A monumentális színpadon legalább bőven volt lehetőség a húszfős zenekarnak helyt találni: Ákos saját zenészeit a Vivat Bacchus énekegyüttes és egy tízfős vonóskar - az Andante Strings - egészítette ki a turné során. A SYMA-ban adott koncert egyfajta szummája a tavaszi koncertsorozatnak, bár némi meglepetést is nyújt a nézőközönségnek.