Jagger nem kívánja abbahagyni

Vágólapra másolva!
Mick Jagger köszöni, de még esze ágában sincs nyugdíjba vonulni. Sőt, zenekarával is addig szeretne zenélni és koncertezni, ameddig csak bírják.
Vágólapra másolva!

64 éves kora ellenére igencsak jó bőrben érzi magát a Rolling Stones énekese, Mick Jagger, aki szerint még korai lenne részéről a nyugdíjba vonuláson gondolkodni.

Továbbra is énekelni fog és koncertezni a Stones-szal vagy akár szólóban - mondta a napokban a BBC honlapján feltett kérdésekre válaszolva.

"Biztos vagyok benne, hogy a Rolling Stones még sok-sok újdonsággal fog előállni, lesznek még lemezek, sőt turné is. Nem tervezzük, hogy leállnánk. Tudomásom szerint folytatni fogjuk a zenélést" - nyilatkozta Mick Jagger.

A legutóbbi, Bigger Bang elnevezésű turnéjuk sikere után nem csoda, hogy eszük ágában sincs leállni. Elég csak a számadatokat nézni, közel 437 millió dollár bevétellel büszkélkedhetnek, csak 2006. júniusa és idén június között 88 millió dollárral lett gazdagabb minden egyes zenekari tag. Ezzel ők lettek az amerikai Forbes magazin számításai szerint a múlt esztendő legjobban kereső zenészei.

De az, hogy vajon mikor jön el véglegesen az az idő, amikor már Jagger is a pihenést választja, véleménye szerint "majd, ha úgy érzi", meg fog történni: "Az egyedüli probléma, ahogy az ember öregszik vagy sokat dohányzik, bizony nagyon sokat ront a hangszálakon. Mint énekes, már tudod, hogy mely hangokat nem szabad már kiénekelni" - osztotta meg aggályait Jagger.

Koruk ellenére még a koncertek szintjén sem adtak alább, idén még olyan fesztiválfellépéseket is elvállaltak, amire bizony jó pár esztendeje nem került sor. Többek között végre Angliában fesztiválon - a Wight-szigeten - is láthatta őket a kilátogató közönség, amire 30 esztendeje nem volt precedens. De hogy ezek után jöhet-e a Glastonbury, arra azért még Jagger is óvatosan mondana igent.

"Eszem ágában sincs vasárnap este zuhogó esőben játszani a Glastonburyn, lásd, amit a Who csinált múlt évben. Telefonon néztem, mivel a gyerekeim ott voltak. Szerintem borzalmas volt. A gyerekeim jól érezték magukat, de valljuk be, korántsem tűnt szórakoztatónak az egész."

Egyébként pont ezen a fesztiválfellépésen játszhattak egy színpadon azzal az Amy Winehouse-szal, aki mostanság leginkább drog- és alkoholproblémáival hívja fel magára a figyelmet. Akárcsak a régi szép időkben a Stones. Jagger szerint sajnos ez mindenkivel megesik az elején: "Azt hiszem, szinte mindenki érintkezik hasonló dolgokkal, ahogy befut. Remélhetőleg Amy is kilábal ebből, és új életet kezd" - fűzte hozzá Mick Jagger.