Pánikbetegség miatt halasztja el turnéját a White Stripes

Vágólapra másolva!
Egészségügyi problémák miatt kényszerült elhalasztania a White Stripes csapata az őszre leszervezett amerikai turnéjának hátralevő részét. A menedzsment hivatalosan még nem erősítette meg, de belső információk szerint a dobos Meg White súlyos pánikbetegsége áll a koncertek lefújása mögött.
Vágólapra másolva!

A héten jelentették be, hogy komolyabb egészségügyi problémák miatt a White Stripes őszre leszervezett koncertjei közül párat nem tud megtartani, így kénytelenek későbbi időpontokra áttolni a dátumokat.

A zenekar menedzsmentje ennél bővebb indoklást nem adott a fellépések lemondásáról, de egyes híresztelések azt a hírt erősítik meg, miszerint a dobos, Meg White pszichés és idegi állapotával vannak a legfőbb gondok. Meg ugyanis súlyos pánikbetegségben szenved, ami miatt egyre nehezebb az élő koncerteket és folyamatos szerepléseket vállalnia. Első körben a most hétvégi bulikat sztornózták, míg a sajtószóvivő már az egész turné elhalasztásáról beszélt nyilatkozatában.

"Meg White súlyos szorongásos betegséggel küzd, így nem tud egyáltalán utazni. A White Stripes szeretne elnézést kérni rajongóitól az alábbi üzenettel: 'Egyáltalán nem szeretjük az embereket cserbenhagyni, ezúton is bocsánatot kérünk a kialakult helyzetért'" - áll a menedzsment hivatalos közleményében.

Az, hogy a dátumok mikorra tevődnek át, még nem tiszta, sőt az sem, hogy a turné összes állomása elmarad-e. A szeptember 18-ra behirdetett San Diegó-i koncertjüket még függőben hagyták, bár elég valószínű, hogy ennyire rövid idő alatt nem sikerül Megnek összeszednie magát. A White Stripes két év után idén nyáron jelentkezett új stúdióalbummal. A sorban hatodik korongjuk, az Icky Thump boltokba kerülésével párhuzamosan turnéra is indultak az új anyaggal, az idei esztendőben leginkább az amerikai és európai kontinens nagyobb helyszíneit kívánták bevenni.