Bo Diddley már elhagyta a kórházat

Vágólapra másolva!
Már elhagyhatta a héten a kórházat Bo Diddley. Mint az [origo] korábban beszámolt róla, a neves gitáros-énekes pár napja szívinfarktus gyanújával került kórházba. A 78 éves Bo Diddley a jelek szerint már jobban van.
Vágólapra másolva!

A héten már hazaengedték otthonába Bo Diddley-t orvosai.

A 78 esztendős zenész augusztus végén került kórházba, miután egy rutinvizsgálaton állandó rosszullétre - szédülésre és hányingerre - panaszkodott, a jelek pedig erősen szívinfarktus gyanújára utaltak. Az orvosainak diagnózisa beigazolódott, az idős gitárost több napon át az intenzív osztályon ápolták szívinfarktussal, sőt egy kisebb műtéti beavatkozásra is szükség volt, hogy a szívbeli vérkeringést rendbe tegyék. Mostanra viszont már sikerült annyira felépülnie, hogy saját lábán el tudta hagyni a floridai kórházat. Bár jó pár hét pihenés és gyógyulás vár a gitárosra.

"Bo Diddley már felépült, és alig várja, hogy családjával legyen és távol a kórházi koszttól" - nyilatkozta Susan Clary, a zenész sajtószóvivője.

Diddley idén, év elején még aktívan koncertezett, míg májusban egy fellépése után szélütést kapott. Állapota akkor aggasztónak tűnt, több hét kórházi kezelés után egy komolyabb rehabilitáció következett, de így sem sikerült teljesen felépülnie, a beszédkészségben és -értésben akadtak még a későbbiekben problémái. Már úgy tűnt, hogy jobban van, amikor is augusztus 24-én egy rutinvizsgálat során szívinfarktust diagnosztizáltak nála az orvosok.