A Spice Girlst oszlatnák fel a legtöbben

Vágólapra másolva!
Korántsem lelkes a nagyközönség a Spice Girls újjáalakulása miatt, legalábbis ez derült ki egy közvélemény-kutatásból. A felmérés szerint a legtöbben a Pink Floyd újjáalakulását szeretnék.
Vágólapra másolva!

A Music Choice Ltd. nevű brit műsorszolgáltató cég ötezer embernek tette fel a kérdést Európa-szerte, hogy melyik együttes feloszlásának, illetve újjáalakulásának örülnének a legjobban.

Az utóbbi kérdésre válaszolók 26 százaléka jelölte meg a Pink Floydot, amelynek az újjáalakulását a tagok gyakorlatilag kizárták nyilatkozataikban. A legendás zenekar 2005. július 2-án lépett fel 24 év után újra a legsikeresebb felállásában, ám gyorsan lehűtötték azokat a reményeket, melyek szerint a koncertet további közös munka követné.

Legutóbb idén május 10-én, a Syd Barrett emlékére rendezett koncerten léptek színpadra a Floyd-tagok, de egyszerre csak David Gilmour, Richard Wright és Nick Mason voltak a színpadon, a negyedik tag, Roger Waters előttük szólóban lépett fel.

"Amikor a Led Zeppelin bejelentette, hogy újra fellép, szerettük volna tudni, hogy mely más együttesekre lennének még kíváncsiak az emberek" - mondta Andrew Jeffries, a Music Choice Ltd. részéről. "Tudtuk ugyan, hogy a Pink Floydot is sokan szeretnék újra együtt látni, de arról álmodni sem mertünk, hogy ők nyerik a felmérést."

A második helyen az ABBA végzett egyébként (19 százalékkal), a harmadik a Guns N' Roses lett a szavazatok 16 százalékával, a negyedik helyen Paul Weller korábbi sikeres zenekara, a Jam végzett, majd a Talking Heads és a Fugees a további sorrend az újjáalakulási kívánságlista élbolyában. (A Top 10 további helyezettjei: Van Halen, Wham!, Spandau Ballet és a Boyzone.)

Arra a kérdésre, hogy melyik együttes feloszlását szeretnék a legtöbben, kissé talán meglepő módon azt a Spice Girlst mondták a legtöbben (a szavazók 22 százaléka), mely még szinte újjá sem alakult, hiszen csak decemberben indulnak turnézni hosszú évek után a lányok. Sokan szeretnék még a brit fiúcsapat, a Westlife feloszlását is (16 százalék), és körülbelül feleennyien lennének boldogok a Girls Aloud búcsúja esetén. Az élcsoportban található egyébként még a Rolling Stones és az Oasis is.