Nézd meg a Värttinä szigetes koncertjét élőben!

Vágólapra másolva!
A Sziget iWiW Világzenei Nagyszínpadának idei utolsó fellépője egy sokaknak kedves visszatérő vendég, a Finnországból érkező Värttinä női énekegyüttes és boszorkányegylet lesz. Ők bőven és már nagyon régóta a világzene élvonalához tartoznak, mind művészi szempontból, mind hírnév terén. Nézd meg a koncertet otthonról, élőben kedden este fél tíztől!
Vágólapra másolva!

Kedden este fél 10-kor az a finn Värttinä zárja az iWiW Világzenei Nagyszínpad idei műsorát a Szigeten, amely már több felejthetetlen koncerttel is bizonyította, hogy nem véletlenül emlegetik a műfaj legfontosabb formációi között.

A finn vokális etno-pop legjelentősebb exportcikke mindent tud a színpadi hangulatteremtésről is, már eleve a három énekesnő elég látványos, de ahogy képesek többletjelentéssel megtölteni dalaikat, az igazán egyedi.

A Värttinä művészi fejlődése során hosszú utat járt be: a tradicionális népzenei megszólalású vokális dalok közé eleinte bizarr, de megnyerő feldolgozások keveredtek, majd egyre több és egyre erőteljesebb saját szerzemény (az energikus női vokálzene finnugor népzenei hagyományokkal és jó adag rockkal és dzsesszel keveredett). A kilencvenes évek elején találtak saját hangjukra, figyelt fel rájuk a világ, azóta nem mozdulnak a világzene élvonalából. Legutóbbi nagylemezük, a Miero 2006 januárjában jelent meg Peter Gabriel kiadójánál, a Real Worldnél: tüzes boszorkánydalok és baljós balladák váltakoznak rajta a szokott színvonalon. Sokadszorra jönnek Magyarországra, aki már látta őket, tudja, sose elég.

Ezúttal azok is tanúi lehetnek mindennek, akik valamilyen okból nem lesznek ott a Szigeten kedden este, hiszen az [origo] élőben közvetíti a koncertet, tehát ha látni szeretnéd, kattints ide!