Gwen Stefani beadta derekát a malájoknak

Vágólapra másolva!
A malajziai diákok összefogása mégiscsak elérte a célját: Gwen Stefani úgy döntött, hogy most augusztusra tervezett Kuala Lumpur-i koncertjén megpróbál a lehető legvisszafogottabban viselkedni, nemcsak a színpadi táncban, hanem a fellépő ruháiban is egy fokkal mértékletesebb lesz.
Vágólapra másolva!

Mint az [origo] is beszámolt róla, a malajziai fiatalok körében korántsem aratott túl nagy sikert az ötlet, hogy Gwen Stefanit hazájukba koncertezni hívják.

A maláj diákok szövetségének véleménye szerint Gwen kirívó színpadi kosztümjei és szerintük obszcénnek titulálható viselkedése nem egyeztethető össze a muszlimok erkölcsösebb világlátásával, így betiltatni készültek a koncertet. A nagy nyomás hatására most az énekesnő jelentette be, hogy próbál a helyi tradíciókhoz igazodni, és egy fokkal visszafogottabb koncertet adni. Gwen a pár hónapja elstartolt The Sweet Escape című turnéjával karrierje során először lép majd fel a malájok fővárosában, Kuala Lumpurban augusztus 21-én.

Ahogy a botrány kirobbanásakor fogalmazott a Malajziai Muszlim Diákok Szövetségének elnöke, Mohamad Hilmi Ramli: "A koncertet reklámozó videoklipek egytől egyig túl obszcének. Szeretnénk, ha a szervezők lefújnák a koncertet, de ha ez nem sikerül, akkor a hivatalos szervek útján próbáljuk majd ezt elérni."

Amire persze a koncert szervezői is reagáltak, szerintük ugyanis Stefani "tiszteletben tartja az ország szokásait és értékrendjét", sőt még azt is hozzáfűzték, hogy biztosak benne, hogy az énekesnő követni fogja a helyi etikettet, amiben természetesen benne van a kevesebb külsőség és magamutogatás is. A koncertet támogató Maxi Communications sajtóközleménye is ezt erősítette meg: "Gwen Stefani jelezte, hogy a koncertjén semmilyen feltűnő kosztüm nem lesz. Tiszteletben tartja a maláj hatóságok előírásait és garantálja, hogy a műsora semmilyen visszatetsző elemet nem fog hordozni."

És hogy ezt be is tartassa a művésznővel, a Malajziai Kulturális Minisztérium jó pár hivatalnoka is tiszteletét teszi a koncerten és figyelemmel fogják követni a teljes műsort. Állítólag az énekesnőnek a vállától a bokájáig zárt ruhában kell színpadra mennie és nem ugrándozhat, nem ordibálhat, sőt semmilyen tárgyat nem dobhat a közönség soraiba a fellépés során.