Amy Winehouse lefújta amerikai turnéját

Vágólapra másolva!
Amy Winehouse lemondani kényszerült szeptemberre betervezett észak-amerikai turnéját. Történt ez azután, hogy a múlt héten "teljes kimerültségre" hivatkozva törölte az összes fennmaradó nyári fellépését. Az énekesnő "kimerültsége" helyett egyes források kábítószer-problémákról beszélnek, amit a mostani bejelentése is alátámaszt.
Vágólapra másolva!

Az angolok korántsem visszafogott életmódjáról híres dalos pacsirtája, Amy Winehouse, úgy látszik, nemcsak a nyári turnéját nem tudja befejezni, hanem az őszi fellépéseit is törölni kényszerül, szellemi és fizikai kimerültségre hivatkozva.

Az énekesnő menedzsmentje a hét elején jelentette be a rossz hírt, hogy a szeptemberre leszervezett egyesült államokbeli és kanadai koncertdátumait elhalasztják: "A turné feszített tempója miatt Amy Winehouse azt a javaslatot kapta orvosaitól, hogy a szeptemberi fellépéseit halassza el. Ez nem érinti Amy későbbi európai turnéját, sőt a tervek szerint a most elmaradt amerikai koncerteket is meg szeretnénk tartani valamikor a 2008-as év elején. Amynek most szigorúan pihennie kell, és orvosi segédlettel próbálja rendbe hozni egészségi állapotát" - nyilatkozta Amy sajtószóvivője, Tracy Miller.

Bár az őszi turné októberi, novemberi európai állomásait továbbra is biztosra ígérik a menedzserei, a mostani bejelentés újabb lökést adott az Amy egészségi állapotáról szóló pletykáknak. Alig egy hete ugyanis, hogy a 23 esztendős Amy lefújta az augusztusra már elvállalt szerepléseit, miután hirtelen kórházba kellett szállítani állítólag kimerültség miatt, legalábbis kiadója ezt az indoklást adta a sajtónak, de belső források szerint drogtúladagolása volt (ami ráadásul már nem az első lenne) és emiatt kellett azonnal orvosi segítségért fordulniuk.

A heroinnal és kokainnal már korábban is flörtölő énekesnő egyes bulvárlapok szerint hirtelen be is vonult egy essexi rehabilitációs központba, de túl sokáig nem bírta bent, és még a hét végén otthagyta az intézményt. Ezek után nem csoda a menedzsment döntése, ami valószínűleg Amy MTV Video Music Awards-os szereplését és érinteni fogja. Elég kevés esély van ugyanis arra, hogy szeptember 9-én a Las Vegasban megrendezésre kerülő díjkiosztón személyesen is tiszteletét tudná tenni.