Újabb nagy halat fogott a zenés kedvű kávézólánc

Vágólapra másolva!
Paul McCartney után egy újabb nagy nevet sikerült istállójához szerződtetnie a Starbucks kávéházlánc kiadójának, a Hear Music Groupnak. Joni Mitchell választotta ugyanis ezt a feltörekvő csapatot új lemezének kiadójául. A korong a tervek szerint szeptember végén kerül a lemezboltok polcaira.
Vágólapra másolva!

Egy nagy visszatérőre sikerült lecsapnia a Starbucks lemezkiadójának, a Hear Musicnak: a 2002 óta szinte visszavonulót fújt Joni Mitchell döntött úgy, hogy új stúdiólemezét már ennél a társaságnál hozza ki ősszel.

Mitchell új lemeze Shine címmel lát napvilágot a tervek szerint szeptember 25-én. Az énekesnő a 2002-es Travelogue című lemeze után már úgy tűnt, végleg lehúzza a rolót és nem kíván több albumot kiadni, de aztán 2005-ben a Starbucksnak köszönhetően újra feltűnt a neve, a cég Artist Choice nevű válogatásához kérték fel egy együttműködésre, ami a hírek szerint kellő lökést adott számára az újrakezdéshez.

"Joni 2005-ben nemcsak a zenéhez való hozzáállásunkkal volt abszolút megelégedve, de ez a válogatás újabb erőt adott neki a további zenéléshez" - nyilatkozta Ken Lombard a Billboard.com-nak.

Úgyhogy szinte evidens volt, hogy az új lemezanyaga elkészültekor automatikusan a Starbucks csapatát kereste meg, akik lelkesen vállalkoztak erre a mostani projektre.

A Shine címre keresztelt albumon egyébként kilenc új szerzemény szerepel majd, illetve Mitchell egyik örökzöldjének, a Big Yellow Taxi-nak az újragondolt mai átdolgozása is helyet kapott. A Shine láthatóan egy új fejezetet indít el Joni Mitchell karrierjében, hiszen a tervek szerint készülőben van egy balettműsor is The Fiddle and the Drum címmel, mely Joni zenéjére épül, valamint egy képzőművészeti kiállítás, amely az őszi hónapokban New Yorkban lesz megtekinthető.

A Hear Music ezzel a szerződéskötéssel egy újabb nagy üzletet tudhat a magáénak. A kiadó első saját művésze, Paul McCartney is bőven hozott már a konyhára, hiszen a pár hete boltokba került Memory Almost Full című nagylemeze csak az Egyesült Államokban eddig 448 ezer példányban talált gazdára.

A kanadai Joni Mitchell a hetvenes években virágkorát élő singer-songwriter műfaj királynőjévé nőtte ki magát az évek során. Albumait (Blue, For The Roses, Court and Spark stb.) kivétel nélkül a korszak csúcsművei közé sorolják, különleges, folk és jazz hatásokat is mutató zenéjével és okos dalaival pedig példaképül szolgált valamennyi énekes-dalszerzőnőnek, Suzanne Vegától Norah Jonesig.