A Mötley Crüe milliókra perli menedzserét

Vágólapra másolva!
A glam metál néhai éllovasa, a Mötley Crüe beperelte egyik menedzserét. Az együttes szerint ugyanis Carl Stubner főleg saját üzleti érdekeit előtérbe helyezve hozott döntéseket a zenekar tagjai nevében, ami nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is kellemetlenül érintette a bandát.
Vágólapra másolva!

A Mötley Crüe imidzsrombolással vádolja menedzserét, Carl Stubnert, aki a tagok szerint kifejezetten rossz tanácsokkal látta el Tommy Lee-t.

Neki köszönhető ugyanis, hogy Tommy Lee az elmúlt időszakban több valóságshow főszereplője lett, és emiatt bizony nem kevés zenekari kötelezettségének nem tudott eleget tenni. Ami így már nemcsak Tommy rocker imidzsére volt káros hatással, hanem a zenekar egészére is. Tommy Lee az NBC csatornán futó Tommy Lee Goes To College címet viselő realityben, valamint a CBS-es Rockstar: Supernova sorozatban volt látható az elmúlt egy-két évben. Ezzel nemcsak hogy keresztbe tett a menedzser a Mötley Crüe 2005-ös Red, White & Crue turnéterveinek, valamint egy új lemez felvételeinek, hanem még hülyét is csinált társukból, aki az NBC-s sorozatban egy lusta, szétcsúszott figuraként jelenik meg. A Tommy Lee Goes To College a Nielsen kimutatásai szerint csak az 54. legnézettebb adás volt, amiben Lee osztályokat bomlaszt, rendszeresen késik az órákról, és szemtelenkedik a tanáraival. Ami ugye elég nevetségesen hat egy a negyvenes éveiben járó rockzenésztől.

A zenekar tehát Stubnert és cégét, a Sanctuary Management Groupot vádolja Lee buktának nevezhető televíziós szerepeltetésével, amivel a Mötley Crüe-nak is komoly károkat okozott, hiszen hiába hozott közel 30 millió dollárt a Red, White & Crue turné, Lee több alkalommal nem tudott részt venni a turné promotálásában, sőt a műsor felvételei miatt több fellépést is kénytelenek voltak lemondani. És nem utolsósorban a múlt évben szinte semmi ideje nem maradt a betervezett lemezük felvételeire, amivel viszont nem kevés szerződéses kötelezettséget szegtek meg, hiszen a Wal-Mart áruházlánc idénre már egy új Mötley-albummal számolt.

Stubner egyébként már 2005 decemberében elismerte, hogy Lee túl volt szervezve, és abban is egyetértett, hogy Lee-nek "feltétel nélkül rendelkezésre kellett volna állnia" a zenekar közös lemez-, turné- és filmes terveinek megvalósításában. Aztán 2006-ban mégiscsak jött a Rock Star: Supernova, ami miatt a Mötley Crüe nem kevesebb, mint 40 koncertet fújt le, és több mint 8 millió dollárt bukott el azonnal a jegyek és a tervezett relikviák értékesítéséből.

"Stubnert csak a kapzsiság hajtotta" - vélik a Mötley Crüe-s srácok. "Többször is utalt arra, hogy látványosan magasabb százalékot kap Tommy Lee szóló projektjeiért, hiszen itt nem kell osztoznia más menedzserekkel." (A zenekar mellett egyébként Stubneren kívül még két másik menedzser is dolgozik.) A perben szereplő tények szerint Stubner azt is több alkalommal kifejtette a zenekarnak, hogy csak akkor és abban az esetben engedi el turnéra Tommy Lee-t, ha a másik két menedzser is beleegyezését adja a jutalékának növeléséhez.

A banda így összességében 20 millió dollárt követel a szerződésszegő magatartásért és a kieső jövedelmek pótlására egykori kollégájuktól.